avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Copie nelegalizata hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Copie nelegalizata hotarare judecatoreasca

Buna ziua!Am primit la sediul firmei o hotarare judecatoreasca pe somatia de plata,favorabila noua.Hotararea s-a ratacit ulterior,s-a pierdut, asa ca am facut o cerere de eliberare copie.S-a dus o persoana de la punctul de lucru al societatii din orasul respectiv sa ridice copia deoarece instanta se afla la cateva sute de km.de sediul principal al firmei.I s-a dat copia de pe hotarare dar i s-a spus ca nu este legalizata,ca e doar o copie.Ca sa facem mai departe?Nu o putem investi cu formula executorie daca nu e legalizata?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Hornea , Avocat 19:19, 20 Aprilie 2010
Pentru a fi investita cu formula executorie trebuie sa achitati o taxa de timbru de 6 lei, un timbru judiciar de 0,3 lei si cu o cerere prin care solicitati legalizarea si investirea , sa va prezentati la instanta in vederea investirii cu formula executorie a sentintei. Cine se va prezenta va trebui sa aiba imputernicire sa ridice titlul executoriu deoarece acesta se elibereaza doar o singura data.Taxa de timbru se achita astfel 2 lei pentru legalizare si 4 lei pentru investire. Insa le puteti achita impreuna.
Mult succes.
av.M.Hornea
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
Mihaela Hornea, Avocat
Pentru a investi o hotarare trebuie mai intai legalizata. Investirea cu formula executorie se face ulterior legalizarii.
Pot face o singura cerere in care sa cer si legalizarea si investirea?Sau prima data fac cerere pentru legalizare si ulterior cand am hotararea legalizata fac alta cerere pentru investire?Multumesc
O singura cerere de legalizare si investire cu formula executorie, timbrata cum am spus cu 6 lei taxa judiciara de timbru si 0,3 lei timbru judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)
Taxa timbru pentru cerere cu investire executorie???? petrans petrans buna ziua, am transmis o cerere de investire cu formula executorie catre jud. sector 1 Bucuresti si a fost respinsa pe motiv ca nu a fost legat timbrata.Am ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie manuelle manuelle Imi puteti spune care este procedura investirii unei ordonante de somatie de plata cu formula executorie? Va multumesc (vezi toată discuția)