Buna ziua!Am primit la sediul firmei o hotarare judecatoreasca pe somatia de plata,favorabila noua.Hotararea s-a ratacit ulterior,s-a pierdut, asa ca am facut o cerere de eliberare copie.S-a dus o persoana de la punctul de lucru al societatii din orasul respectiv sa ridice copia deoarece instanta se afla la cateva sute de km.de sediul principal al firmei.I s-a dat copia de pe hotarare dar i s-a spus ca nu este legalizata,ca e doar o copie.Ca sa facem mai departe?Nu o putem investi cu formula executorie daca nu e legalizata?Multumesc
Pentru a fi investita cu formula executorie trebuie sa achitati o taxa de timbru de 6 lei, un timbru judiciar de 0,3 lei si cu o cerere prin care solicitati legalizarea si investirea , sa va prezentati la instanta in vederea investirii cu formula executorie a sentintei. Cine se va prezenta va trebui sa aiba imputernicire sa ridice titlul executoriu deoarece acesta se elibereaza doar o singura data.Taxa de timbru se achita astfel 2 lei pentru legalizare si 4 lei pentru investire. Insa le puteti achita impreuna.
Mult succes.
av.M.Hornea
Pot face o singura cerere in care sa cer si legalizarea si investirea?Sau prima data fac cerere pentru legalizare si ulterior cand am hotararea legalizata fac alta cerere pentru investire?Multumesc