avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale TAXA RADIO IN VIGOARE PT MICRO?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

TAXA RADIO IN VIGOARE PT MICRO?

Nu detin radio/tv, dar sunt nevoit sa platesc taxa. Este legala aceasta taxa? Cum as putea sa ma apar in instanta fiindca oricum NU VREAU sa platesc ceva de care nu beneficiez. Legal nu ar trebui ca statul sa aiba un contract cu mine, SRL? Astep un raspuns de la cineva avizat. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 22:57, 22 Aprilie 2010
Decizia ICCJ Nr.2102/2009 din 9 aprilie, pronuntata in dosarul 1428/33/2008 si publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 691 din 14 octombrie 2009.
Potrivit articolului 23 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, “hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-a anulat, in tot sau in parte, un act administrativ cu caracter normativ sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.”
Sunt astfel anulate prevederile cuprinse in articolul 3, alineatul 1 din Hotararile de Guvern nr. 977 si 978 din 2003, astfel ca persoanele juridice care nu detin mijloace tehnice de receptionare a informatiei radio-TV nu vor mai fi obligate sa achite taxa instituita de lege pentru aceste servicii.
Pentru dl. mircea_sorin...
Dl Boc e foarte rapid, iata
HG nr. 1012/2009 - modificarea si completarea HG nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune
19 Octombrie 2009 Avocatnet.ro
Hotararea Guvernului nr. 1012 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 695, din 15 octombrie 2009.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. I. — Hotararea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 607 din 27 august 2003, cu completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 3, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Art. 3. — (1) Persoanele juridice cu sediul in Romania, care se incadreaza in categoria microintreprinderilor, potrivit prevederilor art. 103 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune, cu exceptia celor care si-au suspendat activitatea, potrivit prevederilor legale.”
2. La articolul 3, dupa alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (11)—(13), cu urmatorul cuprins:
„(11) Pentru a fi exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice mentionate la alin. (1) au obligatia de a depune la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune o cerere insotita de certificatul constatator emis de Oficiul National al Registrului Comertului din care rezulta suspendarea activitatii.
(12) Pentru a putea beneficia in continuare de exceptarea de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice prevazute la alin. (1) au obligatia de a depune o noua cerere insotita de actele doveditoare corespunzatoare, cu cel putin 15 zile inainte de data expirarii perioadei de exceptare de la plata taxei.
(13) In situatia in care termenul prevazut la alin. (12) este depasit, persoanele juridice in cauza sunt obligate la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, incepand cu luna urmatoare celei in care expira exceptarea, cu exceptia cazului in care, dupa aceasta perioada, intervine dizolvarea.”
Art. II. — Hotararea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 607 din 27 august 2003, cu completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta hotarare, se va republica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dandu-se textelor o noua numerotare.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneaza:
Secretarul general al Guvernului,
Daniela Nicoleta Andreescu
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Pogea
Bucuresti, 9 septembrie 2009.
Nr. 1.012.

Bafta!
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio pentru s.r.l. pe anul 2009 Diana C. Diana C. Buna ziua! Imi cer scuze daca s-a mai tratat acest subiect pe forum si eu reiau discutia acum. Sunt administrator la un S.R.L. si tocmai am fost sunata de ... (vezi toată discuția)
Am chemare in judecata pt o sc- de la soc. rom de radiodifuziune- factura din 2006 lylyan lylyan Buna ziua Am primit o cerere de chemare in judecata de la SOC. ROM. DE RADIODIFUZIUNE. Societatea a primit de la acestia o singura factura in 20.04.2006 in ... (vezi toată discuția)
Taxa de radiodifuziune asioptica asioptica As vrea sa stiu daca taxa de radiodifuziune ptr.firme mai trebuie platita sau nu. De mai bine de 2 saptamini sunt sunata de o firma de recuperatori care ma ... (vezi toată discuția)