avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... radiere fiscala auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

radiere fiscala auto

Buna seara! Am radiat autoturismul personal a cerere urmand toti pasi legali ,tatal meu a efectuat si el radiere la cerere a masini personale dar cei din primaria lui de domiciliu refuza sa scoata masina de la plata impozitului ptr ca mai vor o declaratie notariala care sa ateste faptul ca autoturismul nu mai e in stare de functionare. Cand am cerut respectivului functionar sa-mi spuna in baza carei legi nu a putut sa-mi raspunda. Locuim in localitati diferite ce ce trebuie sa fie si legi diferite? Oare este normal ca tatal meu (pensionar)sa plateasca si legalizarea unui act cerut abuziv de acest functionar. Va multumesc ptr un raspuns calificat!:(
Cel mai recent răspuns: gabydutescu , utilizator 20:18, 20 Aprilie 2010
Faceti o cerere de radiere scrisa...si asteptati raspuns scris.
In functie de acest raspuns si motivarea data in fapt si drept....veti sti ce trebuie sa faceti mai departe.(vorba zboara...scrisul...)
Mult succes.
av.M.Hornea
Radierea din circulatie a vehiculelor
Art. 47.din Ordinul MAI nr.1501/2006)
- (1) Proprietarii de vehicule înmatriculate sau înregistrate sunt obligati sa solicite radierea din evidenta a acestora, în termen de 30 de zile, în urmatoarele cazuri:
a) la trecerea vehiculului în proprietatea altei persoane;
b) la schimbarea domiciliului sau sediului în raza de competenta a altei unitati administrativ-teritoriale decât aceea unde vehiculul este înmatriculat sau înregistrat;
c) la scoaterea definitiva din România a autovehiculului sau remorcii;
d) când vehiculul a devenit impropriu din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumul public si daca fac dovada ca acesta este dezmembrat de un agent economic autorizat potrivit legii.
(2) În cazul furtului, radierea din circulatie se efectueaza dupa 90 de zile de la data înregistrarii plângerii, la solicitarea proprietarului.
(3) Vehiculul indisponibilizat prin instituirea unui sechestru asigurator se radiaza în baza ordonantei motivate a procurorului sau a încheierii instantei de judecata.
(4) Proprietarul vehiculului poate solicita radierea acestuia daca nu mai doreste sa-l pastreze în circulatie, cu conditia depozitarii lui în alte spatii decât cele apartinând domeniului public.
(5) Se radiaza din oficiu vehiculul abandonat ori fara stapân, în conditiile prevazute de lege, precum si vehiculul care a apartinut unei persoane juridice desfiintate si pentru care nu s-a achitat impozitul asupra mijloacelor mecanice de transport pe o perioada mai mare de 3 ani.
(6) Radierea se comunica în termen de 30 de zile, de catre autoritatea care a efectuat-o, administratiei financiare competente, potrivit legii.

Art. 48. - Radierea se face pe baza depunerii certificatului si placutelor cu numere de înmatriculare, a cartii de identitate a autovehiculului, a fisei de înmatriculare cu viza administratiei financiare competente, precum si a documentelor care atesta faptul ca a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 47 alin. (1)-(5).

În cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua în baza unei declaraţii pe propria răspundere a titularului înmatriculării ori a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice.
Problema este ca pentru a dovedi ca ati depozitat masina, trebuie o declaratie notariala.
Dar de ce va mai complicati, si nu o duceti la rabla, mai luati si un ban pe ea.


Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Primaria din localitatea mea de domiciliu mi-a eliberat o adeverinta ca am garaj in rol si a radiat masina si din rol dar primaria din localitatea de domiciliu a tatalui meu a eliberat adev de rol si spatiu de depozitare dar a zis ca vrea si declaratie ca nu mai e in stare de functonare. Am depus cerere de radiere fiscala si astept raspunsul. la rabla e prea mare jecmaneala nu se da nici 1000 lei pe vaucher iar tatal meu are 72 ani si nu mai este de masina noua iar eu am masina. Va multumesc ptr atentia acordata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere certificat inmatriculare (si auto?) - oug nr. 189/2005 Daniela Gratiela Daniela Gratiela Spuneti-mi va rog rolul certificatului de inmatriculare auto? Daca certificatul de inmatriculare este radiat conform Legii nr. 432/2006 privind aprobarea ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism avariat, aflat in afara romaniei krisla krisla Buna seara! Detin un autoturism inmatriculat in tara, pe care l-am scos in 2008 din Romania, cu scopul de a-l folosi cateva luni in interes personal. ... (vezi toată discuția)