avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... interdictie trafic vehicule de mare tonaj pe un drum ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

interdictie trafic vehicule de mare tonaj pe un drum public

O primarie are in administrare un pod care face parte integranta dintr-un drum natioanal .Podul are nevoie de o mare reabilitare peste el trecand vehicule de mare tonaj.In conditiile actualei crize bugetul local nu poate suporta cheltuielile acestei reabilitari si .Intrebarea mea ar fi daca exista un temei juridic prin care putem interzice circulatia acestor vehicule de mare tonaj pe acest pod , (care in orice moment se poate surpa ),si pe o artera secundara a orasului asta si la cerintele insistente a locuitorilor de pe aceasta artera care sunt profund deranjati de trafic.
Se poate interzice printr-o hotarare de consiliul??
Cel mai recent răspuns: geo.yan , utilizator 20:38, 20 Aprilie 2010
Consiliul Local poate solicita o expertiza asupra gradului de uzura al podului, si in functie de rezultatul raportului, poate hotara fie solicitarea de fonduri pentru reabilitarea lui, fie sistarea circulatiei in zona pana rezolva problema finantarii.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Multumesss pentru raspuns!
Solicitare de fonduri a fost facuta in nenumarate randuri dar bineinteles cu raspuns negativ.DAca m-ati putea ajuta cu un temei legal mi-ar fi de mare folos.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
geo.yan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica 30Corina30 30Corina30 Am fost invitata la Primarie -in calitate de presedinte asocoatie proprietari- pentru reabilitarea termica a blocurilor. Verbal dl. Primar ne-a spus ca nu vom ... (vezi toată discuția)
Cum putem da vecinii debloc/scara in judecata ? szabyku szabyku Buna ziua. Vrem reabilitate termica a blocului prin fonduri europene si avem semnaturile 50 plus 1 dintre locatari. Blocul nostru are 3 scari. Pentru derularea ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru construirea unui pod in jud. arges rolena rolena Buna ziua, Exsista posibilitatea de obtinere a unor fonduri pentru constriurea unui pod ? Si daca da, cum se procedeaza ? Primaria localitatii promite in ... (vezi toată discuția)