avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE DUPA 50-60 DE ANI!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE DUPA 50-60 DE ANI!?

Buna,sunt la inceputul cumpararii unui teren extravilan(pasune)care se afla in spatele gradinii mele in suprafata de aproximativ un hectar!M-am interesat la cartea funciara cine este proprietar acolo dupa nr. meu topografic si am aflat ca ultimul proprietar care figureaza acolo este in urma cu aproximativ 60 de ani,si este bunicul singurei ramase in viata a unei batrane de 70 de ani!Am discutat cu ea si este de acord sa-mi vanda terenul!Ea a mai avut un frate care a decedat ! Dar mai exista niste nepoti din partea unchilor care nu mai sunt prin zona,sunt plecati de mult prin alte parti(nici nu stie pe unde se mai afla ei , batrana),si nimeni nu mai stie de existenta acestui teren,doar batrana! Cum trebuie sa procedez ca sa dureze cat mai putin succesiunea pe aceasta batrana si apoi eu sa cumpar de la ea si sa intambulez pe mine?Si cum ies mai ieftin, si cam cat as ajunge aproximativ sa cheltui pana ajung proprietar legal?Multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul d-voastra!
Cel mai recent răspuns: Dumitra1975 , utilizator 01:02, 11 Iulie 2022
Cel mai bine, in situatia data, trebuie intentata in instanta actiunea in uzucapiune de 30 de ani. Astfel batrana va obtine o hotarare judecatoreasca care va tine loc de titlu de proprietate.
Nu se mai face nici o succesiune.
Dar batrana nu are nici un fel de act doveditor ca este urmasa terenului,ce acte ii trebuie ca sa faca aceasta uzucapiune de 30 de ani?Mentionez ca ea nu a platit niciodata impozit pe terenul respectiv!Nu as putea sa fac eu aceasta uzucapiune direct pe numele meu?
Conditia pt uzucapiunea de 30 de ani este una singura: posesie utila timp de 30 de ani (adica sa fi stapanit in fapt terenul ca un proprietar, or dvs. nu aveti calitatea de posesor, dar batrana are).
Nu trebuie sa aiba nici un act.
Poate sa va imputerniceasca pe dvs. sa va ocupati de acte.

Luati legatura cu un avocat.
OK! Nu aveti idee cam cat m-ar costa treaba asta?Mersi mult de tot!
Taxa de timbru era 19 lei, cred ca nu s-a modificat.
In rest, ramane onorariul avocatial...pe care il discutati cu avocatul.

Alte discuții în legătură

Proprietar teren Ioana Petrescu Ioana Petrescu cum pot sa devin proprietar cu acte in regula pe un teren pe care il folosesc de 30 de ani, si al carui proprietar nu se cunoaste, pana acum nu l-a revendicat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune asaveid asaveid Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea problema: un teren situat in extravilan, 3 frati care detin terenuri invecinate, pe care il primesc ca zestre la ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare teren bibinelu bibinelu Am cumparat un teren intravilan. In momentul in care am ajuns in fata notarului pentru incheierea contractului de vanzare - cumparare s-a constatat ca de fapt ... (vezi toată discuția)