avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune

Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea problema: un teren situat in extravilan, 3 frati care detin terenuri invecinate, pe care il primesc ca zestre la nunta. Fiecare are suprafata trecuta in rolul agricol. Cel de-al treilea frate, care este la mijloc, nu are titlu de proprietate, deoarece in anul 1991 a introdus o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, Comisia Judeteana a aprobat-o, dar Comisia Locala nu l-a pus in posesie, nu stiu din ce motiv. Problema e ca acel teren pentru care a facut cererea de reconstituire nu exista, expertul topo nu a gasit la masura aceasta suprafata insa omuletul sustine ca el stapaneste acel teren din 1950 aproximativ. Dar cum il stapaneste? A intrat la unul din ceilalti doi frati si ii ocupa acestuia fara drept terenul. Acesta, s-a adresat instantei cu o actiune posesorie, a obtinut hotararea definitiva si irevocabila, dupa care fratele rau voitor a introdus acea actiune in constatare uzucapiune, bazandu-se pe cererea de recostituire a dreptului de proprietate aprobata de comisia judeteana. Cine are dreptate daca ceilalti 2 frati au titlu de proprietate si ei au in titlu exact suprafata din rolul agricol?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:57, 6 Octombrie 2010
de ce nu a cerut anularea celor doua titluri de proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil-fond funciar asaveid asaveid va rog sa imi spuneti care ar fi solutia in urmatoarea speta: 3 frati primesc la casatorie ca dar de nunta fiecare cate o suprafata de teren din acelasi trup, ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ContSters116348 ContSters116348 reclamantul poate cere anularea T.P. dacă nu este unic mostenitor,sunt 7 frati iar mostenirea nu a fost dezbătută,pe o suprafata pe care parintii i-au dat-o ... (vezi toată discuția)