avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am inundat vecinul, nu din vina mea, acum am de plata ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am inundat vecinul, nu din vina mea, acum am de plata 600lei la asigurator,cum fac?

Inaintea datei de 16.10.2009,am avut cerere la RADET pentru rebransarea caloriferelor, care s-a executat de catre ei.In data de 16 in jurul orei14,30 fara sa fie anuntata(afis sau personal), la o ora nepotrivita cind lumea nu este acasa administratorea a dat drumul la caldura(umplerea instalatiei cu apa fierbinte) desi acest lucru trebuia facut de catre RADET.Odata cu ajungerea apei fierbinti la unul din calorifere la robinet mai exact garnitura montata nu etansa perfect, asa ca apa curgea cu presiune si foarte fierbinte.Normal ca am inundat vecinul aflat sub ap. meu.Am primit o somatie de la ASIROM unde are asigurarea vecinu in care se specifica ca am de plata 592,47 lei+dobinda legala din data de 25.11.2009 pina la achitarea debitului:O INTRUCIT NU E VINA MEA CI A RADET +ADMINISTATORE CARE SUNT PASI LEGALI(SFATURI) PE CARE MI LE PUTETI DA
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:01, 25 Aprilie 2010
raspundeti somatiei in sensul in care l-ati indicat si aici , in situatia in care nu ve'i rezolva in mod amiabil litigiul , si veti fi chemat in judecata veti chema in garantie RADETUL si administratoarea.
Multumesc frumos. In primul rind asa o sa fac , sa vad si eu dosarul sa stiu pe ce merg, ei oricum o sa caute sa ma fenteze.
Nu o sa incerce sa va fenteze, dar dv. trebuie sa aveti si sa prezentati la concilierea cu asiguratorul: actul prin care solicitati rebransarea, copia dupa actul de receptie al lucrarii executate de RADET si declaratii ale martorilor din bloc din care sa reiasa ca nu ati fost instiintati ca se face revizia instalatiei de incalzire sau verificarea instalatiei dupa efectuare unor reparatii. Daca nu reusiti sa va intelegeti cu asociatia si RADET-ul, atunci nu aveti decat sa apelati la instanta.
Multumesc.Aveti dreptate o sa caut actele,cu vecini o sa vad, ca e greu toti se feresc de tribunal.La RADET stiu ca sunt cereri+telefoane date cu nr de inregistrare de administratore si tel. dat de mn sa vina sa remedieze defectiunea. Cu stima.
Vi s-a adus la cunostinta de catre Asirom in timp util ca dvs aveti de achitat acesti bani la ei? Ati fost chemat la Asirom pentru o declaratie sau doar ati primit o hartie ca aveti de platit suma respectiva?

Alte discuții în legătură

Nu am caldura medanro medanro Desi nu mi se incalzeste decat caloriferul din bucatarie(coloana separata) si celelalte doar ca nu ingheata(ap 2 cam) platesc caldura ca si cei care stau cu ... (vezi toată discuția)
Probleme incalzire mastera mastera Buna ziua, As dori sa stiu daca atunci cand se da drumul la incalzire in bloc, administratorul, sau cine se ocupa de asa ceva, trebuie sa anunte acest lucru ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care sa se refere la asa ceva? cerul cerul Cand se efectuaeaza o reparatie la coloanele de apa comune din bloc exista niste dispozitii legale? Se poate inlocui teava de metal cu orice(pexal etc)?Se ... (vezi toată discuția)