avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa 27 ani de casatorie,ce drepturi are sotul supravietuitor la un ap. cumparat ampreuna fiiind an acte co-proprietari?

dupa 27 de ani de casatorie am dobandit impreuna cu sotia 2 apartamente la care suntem coproprietari.de 15 ani avem o fata in intretinere cu hotarare judecatoreasca dar protectia copilului nu a definitivat adoptia ,intre timp sotia a decedat. cum fac succesiunea in asa fel incat sa nu scot aceasta fata de la masa succesorala a sotiei,?? exista declariatie notariala a sotiei defuncte de dorinta de adoptie al acestui copil, nici pana la ora actuala aceasta nu sa definitivat........ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere k sotia a decedat in decembrie 2009????? va multumesc anticipat...... pavel 1960
:sorry:X-(#-o
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 22:16, 20 Aprilie 2010
Ati putea sa acceptati singur mostenirea, iar partea care considerati ca i s-ar cuveni fetei, o puteti dona.
Va recomand sa faceti un partaj voluntar la notariat care sa determine vointa dumneavoastra si a fiicei.

av. Todorese Mirela
variante sunt multe.. sa vina actul de definitivare a adoptiei si dupa aia e cel mai bine sa dezbateti scucesiunea.. asta e opinia mea..
Din pacate, inca nu era si nu este fiica dvs. si a sotiei. Nu participa la succesiune.

Dar sfatul lui alex1981g e bun, puteti sa ii donati cat considerati dvs. dupa ce dezbateti succesiunea.
Atentie daca mai traiesc parintii sotiei, pentru ca nefiind incheiata adoptia, la mostenire pot veni si alte clase de mostenitori cum ar fi ascendentii privilegiati.

Alte discuții în legătură

Mostenire florisimi florisimi Buna ziua! Este vorba despre un fost profesor, e iesit la pensie si nu si permite sa consulte un avocat. Pe 20 august 2o12 fiica sotul si copilul acestora au ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea unei familii in aceeasi zi, in accident ContSters287867 ContSters287867 Buna seara. Am in vecini o situatie dureroasa pentru ei. Intr-un accident, a murit o tinara familie fara copii. Casnicia a durat putin peste 2 ani. Ambii ... (vezi toată discuția)