avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire.......posibil caz de boala psihica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire.......posibil caz de boala psihica

Prietenul meu este hartuit de 6 luni de zile de fosta lui prietena.....este o situatie destul de delicata deoarece el este casatorit si are 2 copii si are si are si un statut social care nu ii permite sa aiba scandaluri.....Fata aceasta timp de 6 luni de zile l-a sunat in fiecare zi si ii trimite mesaje intruna spunandu-i ca nu poate sa traiasca fara el.....de fiecare data cand incearca sa ii spuna sa nu il mai caute se isterizeaza si incepe sa tipe si sa se comporte intr-un mod infricosator.....ne este frica sa nu isi faca rau singura dar in acelasi timp suntem satui de abuzurile si de terorismul ei. Prietenul meu nu stie cum sa scape de ea....nu vrea sa ii faca rau si crede sincer ca are nevoie de ajutor psihiatric dar fata respectiva nu doreste acest lucru si este obsedata de el. Nu stim ce sa ne mai facem cum ea si cum sa scpa de sub jugul santajului ei sentimental.....Exista vreo forma legala prin care poate fi tinuta la distanta?
parinti, fata asta are? vorbiti cu dansii, poate o conving sa accepte ajutor specializat.
daca-i faceti plangere, nu ajutati pe nimeni..
dar dvs sunteti prietena cu un barbat casatorit? In sf nu e treaba mea, nu judec eu pe nimeni dar din punct de vedere legal nu aveti ce face. Fie va luati inima in dinti si va duceti la parintii fetei si le explicati situatia fie ...............
Prietenul dvs. ar putea incerca schimbarea numarului de telefon, evitarea persoanei care ii face probleme...pe de alta parte, cat timp au fost prieteni ar fi putut sa isi dea seama daca fata are probleme de comportament, si poate intr-un fel si-a asumat...consider ca nu este suficient sa ii spuna sa il lase in pace ci sa incerce sa ii explice ca relatia nu mai poate continua, argumentandu-i totodata si explicandu-i la ce anume il expune daca va continua sa il hartuiasca.
Legal nu prea vad ce ar putea face, chiar daca fata l-ar ameninta sau santaja pe prietenul dvs. , acesta ar putea depune o plangere la politie, insa, acest lucru n u ar putea fi trecut cu vederea, mai ales ca ar putea avea loc un proces..este intr-adevar delicat si trebuie ca problema sa fie rezolvata cu mult tact.
Mda… Nasol cu “hartuirea”… de acest gen.
Intrebare, printre multe altele: acest barbat de ce nu o reclama pe fosta prietena la politie? O linisteste.
N-o reclama poate pentru ca e o “fosta prietena” din timpul casatoriei si astfel ar afla sotia? Asa s-ar intelege, avand in vedere ca el are doi copiii…
N-ar putea discuta cu ea sotia acestui prieten? Poate ca vazand-o pe sotia acestuia, insotita de cei doi copii, ar putea sa o faca sa inteleaga ca barbatul respectiv a fost “adjudecat” cu acte in regula… Doar o alta idee…
Plangerea la politie ar fi cea mai buna solutie - dar numai pentru "intimidare".

:offtopic:
Da, @danacr3, oamenii casatoriti au “dreptul” sa aiba prieteni in randul sexului opus. Ce-ar mai fi sa ne alungam toti prietenii care au fost langa noi ani de zile pe motiv ca ne-am casatorit si ei sunt de sex opus? Care om sanatos la cap ar face asa ceva?
scuze nu am vrut sa jignesc , dar mie mi s-a parut ca "prietenul meu" are o alta conotatie, eror human est

Alte discuții în legătură

Hartuire sexuala... FodorBenjamin FodorBenjamin Vă rog să mă ajutați să găsesc o modalitate de a scăpa pe o prietenă de un 'animal'... s-a întâmplat că acest bărbat a reușit să o seducă ... (vezi toată discuția)
Divort mirage08 mirage08 Buna ziua, As vrea sa relatez o situatie reala,delicata si totodata grava: Am o cunostinta,o prietena casatorita . Casnicia lor a ajuns intr-un stadiu in ... (vezi toată discuția)
Corupere minora de 16 ani de catre un barbat mult mai in varsta codita-dorin codita-dorin Am o fata de 16 ani.Este indragostita de un barbat mult mai in varsta ca ea,si vrea sa se mute la el.Exista vreo procedura legala care sa imi permita sa nu o ... (vezi toată discuția)