avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,

As vrea sa relatez o situatie reala,delicata si totodata grava:
Am o cunostinta,o prietena casatorita . Casnicia lor a ajuns intr-un stadiu in care nu mai exista comunicare,etc.,etc.. Sotia a ajuns sa se gindeasca la divort,copil in urma casniciei nu este,singura problema in introducerea divortului este frica fata de amenintarile sotului.Acesta a amenintat cu sinuciderea si in repetate rinduri cu uciderea sotiei ,a parintilor sotiei. Sotul este angajat al Politiei si ca atare are in dotare armament individual.
Ce poate face saraca femeie ca sa nu poarte frica sotului in cazul in care intenteaza divortul ?
Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:01, 20 Ianuarie 2015
Sotia poate introduce actiunea de divort si concomitent poate depune plangere penala impotriva sotului pentru savarsirea infractiunii de amenintare. De asemenea poate solicita in instanta un ordin de protectie impotriva sotului violent.
Ceea ce Spuneti Dvs est ff grav, dar asta nu inseamna ca dna trebuie sa suporte șantajul acesta sau sa se lase influențată de vorbele spuse la nervi. Daca relația aceasta chiar nu mai poate continua, fiind grav vătămată, investește instanta cu o astfel de cerere, face o sesizare la instituția unde isi desfășoară activitatea Dnul, încercând sa le aducă la cunoștiință la ce amenințări este supusa. Pentru toate acestea are nevoie de suport moral din partea celor dragi. Sa încerce sa consulte si un specialist care sa o îndrume si sa ii reprezinte interesele.
Depinde daca are probe, daca exista deja violenta, unde sta, ce situatie concreta are, daca se intretine sau depinde de sot etc.
Poate discutam de un ordin de protectie, poate direct un divort, nu stiu, trebuie cercetata situatia in amanunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in familie si amenintari,infidelitate. Cata2003 Cata2003 Buna ziua,am o întrebare legat de o problema familiala si anume ,intr o casatorie de peste 20 de ani ,sotul infidel a adus sotia in pargul sinuciderii si a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am primit citatie de divorț și soțul meu mă amenința ... Tabarana Tabarana Bună ziua am primit citatie de divorț și soțul meu mă amenința că cere in instanța să nu mai intru în casa pe care am făcut-o împreună. Poate ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez, sotul ma ameninta Cosmina09 Cosmina09 Buna ziua, vreau sa divortez, am o fetita de 9 ani iar sotul ma ameninta si imi este frica, am nevoie de ajutor si nu stiu la cine sa apelez si cum se ... (vezi toată discuția)