avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez, sotul ma ameninta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez, sotul ma ameninta

Buna ziua,
vreau sa divortez, am o fetita de 9 ani iar sotul ma ameninta si imi este frica, am nevoie de ajutor si nu stiu la cine sa apelez si cum se procedeaza in acest caz.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:03, 13 August 2010
pentru a divorta trebuie sa introduceti o cerere in acest sens la judecatoria competenta indiferent de amenintarile sotului.
situatia are rezolvare ....chiar daca in acest moment dvs sunteti mult prea speriata!
Chiar si pentru a divorta este nevoie de multa diplomatie! Mai ales in astfel de cazuri! Dumneavoastra stiti cel mai bine cam de ce ar fi in stare sotul dumneavoastra, daca este un tip violent si ar fi in stare sa isi duca amenintarile pana la capat! Daca este genul posesiv, violent, alcoolic este foarte bine sa tratati aceasta problema cu foarte multa diplomatie ca totul sa se sfarseasca cu bine! Pana la urma trebuie sa aveti siguranta sociala, chiar daca divortati sa nu stati sa priviti mereu peste umar cu frica de ce s-ar putea sa vi se intample! Stim cu totii de ce sunt in stare unii asa-zisi oameni in situatii (considerate de ei) limita! Important este sa reusiti sa il convingeti ca este cel mai bine si pentru el sa divorteze! Persuasiunea da roade in astfel de situatii! Trebuie sa va ganditi ca asa cum l-ati "convins" sa se casatoreasca cu dumneavoastra, tot asa puteti sa "il convingeti" si sa se desparta de dumneavoastra. Sa nu credeti ca barbatii sunt sexul tare! Va spun ca sunt foarte usor de manipulat, iar expresia ca "in spatele unui barbat puternic se afla o femeie si mai puternica" este perfect adevarata ! Trecand la partea practica stiu ca sunt centre de consiliere , de exemplu www.artemis.com.ro, dar si altele care ofera sprijin pentru cazurile de violenta in familie ! Mult succes!
Mai e si varianta plecarii de acasa, pana sa il convingi, e mai bine sa stai in siguranta la rude.......insa, inainte de toate, e bine sa va intrebati dvs. insiva daca sunteti pregatita sa divortati si sa va luati soarta in propriile maini .
buna ziua .
daca va mai ameninta spuneti-i ca va duceti la politie si-i faceti plangere penala pt. amenintare .
daca nu mai suportati aceasta casatorie, puteti investi instanta cu actiunea de divort si incredintarea minorului .
concomitent cu introducerea actiunii de divort ar f bine util sa depuneti o plangere la politie impotriva sotului pt amenintare.

Alte discuții în legătură

Divirt gabi1111 gabi1111 sunt casatorita 1994,separata 4 ani,2 copi minoriMotiv de divort :alcol,violenta(a fost privat de libertate 3ani 7 luni motiv tentativa de omor etc.in tot ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / sotul nu este de acord Anda78 Anda78 Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt casatorita de 8 ani si am o fetita tot de 8 ani. De ceva timp incoace au inceput problemele ... (vezi toată discuția)
Divort mirage08 mirage08 Buna ziua, As vrea sa relatez o situatie reala,delicata si totodata grava: Am o cunostinta,o prietena casatorita . Casnicia lor a ajuns intr-un stadiu in ... (vezi toată discuția)