avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez, sotul ma ameninta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez, sotul ma ameninta

Buna ziua,
vreau sa divortez, am o fetita de 9 ani iar sotul ma ameninta si imi este frica, am nevoie de ajutor si nu stiu la cine sa apelez si cum se procedeaza in acest caz.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:03, 13 August 2010
Mai departe de amenintarile sotului, importanta este decizia dvs.
Astfel, daca sunteti decisa sa procedati la acest pas inaintati actiune de divort la instanta ultimului domiciliu comun al partilor si totodata formulati si o plangere penala impotriva acestuia pentru amenintare- art.193 c.pen.
Plangerea se depune la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond, in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorulu deci a faptei in acest caz si o dovediti cu 2 martori.
Amenintarea trebuie sa fie de natura a va alarma pentru a fi considerata infractiune.:rtfm:
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divirt gabi1111 gabi1111 sunt casatorita 1994,separata 4 ani,2 copi minoriMotiv de divort :alcol,violenta(a fost privat de libertate 3ani 7 luni motiv tentativa de omor etc.in tot ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / sotul nu este de acord Anda78 Anda78 Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt casatorita de 8 ani si am o fetita tot de 8 ani. De ceva timp incoace au inceput problemele ... (vezi toată discuția)
Divort mirage08 mirage08 Buna ziua, As vrea sa relatez o situatie reala,delicata si totodata grava: Am o cunostinta,o prietena casatorita . Casnicia lor a ajuns intr-un stadiu in ... (vezi toată discuția)