avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divirt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divirt

sunt casatorita 1994,separata 4 ani,2 copi minoriMotiv de divort :alcol,violenta(a fost privat de libertate 3ani 7 luni motiv tentativa de omor etc.in tot acest timp am asteptat )Am stat si in spital cu 2 coaste rupte de la el dar nu am spus la medici motivul martori nu cred ca voi avea deoarece toti ce au vazut nu vor spune din motiv de frica politia din comuna stie cam ce poate Intrebarea mea este POT SA DAU DIVORT DIN ALT JUDET motive frica cind va auzi ma va cauta si ........mia amenintat de multe ori (unde ma prinde ma omoara)
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:45, 25 Ianuarie 2010
Va propun sa contactati cat mai repede un avocat si sa faceti (pe langa actiunea de divort) si o plangere penala pentru amenintari. Avocatul va poate raspunde si la intrebarea Dvs. cu privire la divortul din alt judet.
instanta competenta pt. a dispune desfacerea casatoriei, este judecatoria din raza ultimului domiciliu comun al sotilor .
daca va mai loveste sotul, puteti sa-i faceti plangere penala la politie pt lovire . de aemenea puteti face plangere impotriva dansului si pt. amenintari .
indicat ar fi sa aveti si cu ce proba plangerea penala, respectiv sa aveti un certificat medical de la IML .
in procesul de divort veti avea nevoie si de un martor, cel putin .
iar referitor la incredintarea minorilor, se va dispune efectuarea anchetei sociale.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Cum v-a spus si colegul mai sus,luati repede legatura cu un avocat si pe langa cererea de divort sa depuneti si o plangere penala pentru amenintare.
Nu cred ca divortul de aceasta persoana il va impiedica sa-si duca la "bun sfarsit" amenintarile.
Luati legatura si cu un Centru pilot de protectie a victimelor violentei in familie" pentru o indrumare concreta si lipsita de pericole.
In discutia de aici, veti gasi indrumari, anumite numere de telefon si adrese utile dvs., sau cel putin asa sper:

www.avocatnet.ro/content/for...

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama in divort amenintata si hartuita Laura Vasiliu Laura Vasiliu Procesul de divort nu s-a terminat, fetita de 7 ani sta cu mine la noua adresa unde m-am mutat, custodia inca nu este dezbatuta. Tatal ei ma ameninta ca se ... (vezi toată discuția)
Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere pentru..... paun stefan paun stefan Buna Ziua! Pot depune plangere impotriva tatalui din motiv ca o bate pe mama mea ? am doar 14 ani :\"> si nu suport batai chiar daca nu sunt grave.....adica ... (vezi toată discuția)