avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama in divort amenintata si hartuita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama in divort amenintata si hartuita

Procesul de divort nu s-a terminat, fetita de 7 ani sta cu mine la noua adresa unde m-am mutat, custodia inca nu este dezbatuta. Tatal ei ma ameninta ca se duce la scoala sa o ia fortat la el acasa, la telefon imi adreseaza cuvinte de genul : "ai grija ca te aranjez, o sa vezi ce o sa patesti, ai vrut divort o sa primesti razboi, o sa ma suporti si o sa ma vezi in fiecare zi". Fetitei la telefon ii vorbeste urat despre mine, si o deranjeaza cu numeroase intrebari deplasate. Copilul il iubeste, dar tot odata ii este si frica de el foarte tare. Dupa aproape fiecare discutie telefonica, fetita este indispusa, nervoasa si plange. Tatal ei chiar a intrat peste bona la noi in casa (nu cu forta ce-i drept) dorind sa ia fetita la el acasa, fara ca eu sa fiu de fata, ceea ce a speriat-o foarte tare. Imi este frica de el pentru ca este violent mai ales cand consuma alcol, antidepresive si hipnotice. Am doua intrebari la care v-as ruga sa-mi raspundeti : 1.cum se poate obtine o ordonanta prezidentiala in ceea ce priveste custodia fetitei inainte de a se pronunta divortul?si 2.daca ii fac o plangere penala la politie pe motiv de amenintare si hartuire este deajuns ca proba doar o sigura inregistrare telefonica unde el ma ameninta cum v-am scris mai sus sau amenintare inseamna doar cuvinetele "Te omor"? Plangerea penala as dori sa o fac doar din dorinta ca el sa se potoleasca, sa ne lase linistite si nicidecum sa fie condamnat. Ne este teama ori decate ori suna cineva la usa avand in vedere a a amenitat ca o sparge, tresarim oridecate ori suna telefonul, nu mai spun ca imi este teama si pe strada sa nu ma urmareasca.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:02, 26 Februarie 2010
in aceasta/aceste probleme luati legatura cu avocatul care va reprezinta in procesul de divort. el este in masura, cunoscind problema, sa va ofere cele mai bune solutii.
si eu am patit la fel in primul an de la divort, acum am deja 3ani de cand sunt divortata.. dar de amenintari si hartuire nu am scapat.. acum e mai rau,imi face plangeri penale cu martori mincinosi si de trei ani stau numai pe drumurile tribunalului, in loc sa-mi cresc copilul linistita...astia sunt oameni care refuza realitatea..si atunci fac mult rau..asa se simt ei bine
se cere prin ordonanta incredintarea copilului iar tatalui sa-i faceti neaparat o plangere penala.
Daca aveti bona cred va va permiteti si un avocat care sa transeze problema in favoarea dvs.
Daca il platiti se gasesc sigur solutii.

avocat Claudiu Lascoschi
1.In primul rand puteti formula pe rolul instantei o ordonanta presedentiala de incredintare a minorului pana la pronuntarea unei hotarari de divort, insa totodata doarece aceasta este o masurie provizorie si vremelninica, trebuie sa faceti dovada introducerii pe rolul instantei si a dosarului in sine de divort.
2.Puteti formula o plangere penala pentru amenintare insa trebuie sa stiti ca acea inregistrare nu poate fi folosita in dovedirea plangerii, de aceea trebuie sa aveti 2 martori care sa va sustina plangerea, intemeiata pe art.193 c.p.

Alte discuții în legătură

Mama in divort amenintata si hartuita Laura Vasiliu Laura Vasiliu Procesul de divort nu s-a terminat, fetita de 7 ani sta cu mine la noua adresa unde m-am mutat, custodia inca nu este dezbatuta. Tatal ei ma ameninta ca se ... (vezi toată discuția)
Amenintari in timpul divortului teodora_k teodora_k am intentat actiunea de divort, dar termenul va fi abia prin septembrie. pana atunci eu locuiesc cu copilul in alt oras decat tatal. el mi-a dat telefoane in ... (vezi toată discuția)
Un tata care nu respecta legile si care nu se gandeste la copil beti66 beti66 STAU IN SPANIA LEGAL CU DREPT DE MUNCA PANA IN 2012 .IN ACEST AN AM DIVORTAT AICI SI IN URMA DIVORTULUI AM OBTINUT CUSTODIA FETEI DE 10 ANI . IN URMA ... (vezi toată discuția)