avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... UN TATA CARE NU RESPECTA LEGILE SI CARE NU SE GANDESTE ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

UN TATA CARE NU RESPECTA LEGILE SI CARE NU SE GANDESTE LA COPIL

STAU IN SPANIA LEGAL CU DREPT DE MUNCA PANA IN 2012 .IN ACEST AN AM DIVORTAT AICI SI IN URMA DIVORTULUI AM OBTINUT CUSTODIA FETEI DE 10 ANI . IN URMA DIVORTULUI S-A HOTARAT CA FATA ,PE TIMP DE VACANTA, SA STEA O JUMATATE DE VACANTA CU MAMA SI O JUMATATE DE VACANTA CU TATA . ACUM O LUNA SOTUL A PLECAT CU EA IN ROMANIA SI TREBUIA SA SE INTOARCA PE DATA DE 5 AUGUST PENTRU CA EA TREBUIA SA STEA CU MAMA . PROBLEMA ESTE CA SOTUL NU VREA SA SE MAI INTOARCA IN SPANIA.(FATA ARE CERTIFICAT DE CETATEAN EUROPEAN REZIDENT IN SPANIA,ESTE IN CLASA 5 ) . VA ROG DIN SUFLET SA-MI SPUNETI CE POT SA FAC IN ROMANIA CA SA O ADUC CAT MAI REPEDE IN SPANIA(AM INTELES CA ESTE DEZORIENTATA,NU STIE CE SA MAI CREADA PENTRU CA I SE SPUNE BA CA O SA RAMANA IN ROMANIA BA CA O SA SE INTOARCA IN SPANIA , I S-A INTERZIS SA RASPUNDA LA TELEFON CU TOATE CA TELEFONUL ESTE AL EI)
VA MULTUMESC!:(:(
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:45, 11 August 2008
Puteti face plingere penala pentru nerespectarea hotaririi judecatoresti de catre fostul dv. sot, iar pentru a rezolva urgent situatia o ordonanta presedentiala prin care acesta sa fie obligat sa aduca minora in Spania pentru a continua scoala. Va sfatuiesc sa va adresati si Autoritatiii Nationale pentru protectia copilului.pentru a va sprijini in demersurile dv.
Eu cred ca in primul rand trebuie sa vada un avocat hotararea judecatoreasca respectiva si sa o analizeze.
Daca fetita vrea sa mearga in Spania problema se poate rezolva.
Daca fetita nu vrea in Spania o sa aveti mari probleme.
Se poate face plangere penala dar va fi ceva de durata.
Principala optiune eu o consider intoarcerea fetitei in Spania la mama.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita mea!- stabilire in strainatate minor; pensie miha1611 miha1611 BUNA ZIUA! EU LOCUIESC IN SPANIA DE 6 ANI SI ANUL ACESTA AM AVUT POSIBILITATI DE O ADUCE IN SPANIA PE FETITA MEA DE 10 ANI IMPREUNA CU MAMA MEA CARE A AVUT ... (vezi toată discuția)
Cum se recunoaste custodia in romania beti66 beti66 Buna ziua! Sunt divortata in Spania , anul acesta , si am obtinut custodia fetei . Atat eu cat si copilul avem domiciliul stabil in Spania . La ora actuala ... (vezi toată discuția)
Despre custodia copilului Sweet_flory Sweet_flory Sunt divortata de un an de zile,divorț legalizat in Danemarca, nu in Ro, amandoi munceam in Dk, dar el sa hotarat sa se reîntoarcă în Ro ; împreună avem ... (vezi toată discuția)