avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre custodia copilului

Sunt divortata de un an de zile,divorț legalizat in Danemarca, nu in Ro, amandoi munceam in Dk, dar el sa hotarat sa se reîntoarcă în Ro ; împreună avem o fetiță de 3 ani , am fost de acord sa vina cu fata in tara timp de o lună și apoi sa vin eu după ea, acuma nu mai vrea sa mi dea fetita inapoi, vrea sa o tina in Ro, ce pot sa fac in privinta asta???? Trebuie sa ne întoarcem în Dk in cateva zile si nu vrea sa mi dea procura plus ca am programare ptr pașaportul fetei maine si initial a fost de acord doar sa tragă de timp, acuma nu mai vrea sa meargă sa facem pașaportul. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:16, 26 Iunie 2017
În privinţa domiciliului fetiţei, ce a stabilit instanţa din Danemarca? Dacă nu aveţi un document oficial care să ateste că domiciliul fetiţei e la dvs., atunci vă aşteaptă un lung şir de procese cu finalitate imprevizibilă.
Nu puteţi pleca cu fetiţa fără paşaport şi paşaportul nu-l puteţi obţine fără acordul lui.
Se poate cere în instanţă suplinirea semnăturii tatălui, dar este un proces de durată, acum este şi vacanţă judecătorească. Singura posibilitate ce o aveţi este să-l înduplecaţi pe fostul soţ să îşi respecte promisiunea.
Nu este deloc simplu.. detaliați ce s-a întâmplat la procesul din Danemarca, cui i s-a încredințat fata, la cine i s-a stabilit domiciliul. Adresati-va unui avocat.
se poate promova ordonanta presedentiala in Romania si se judeca de urgenta si in vacanta judecatoreasca. am avut asemenea cazuri in Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport suplinit de către instanța judecătoriei Eve2016 Eve2016 Buna ziua! Am o fetita dintr-o relație de concubinaj. Acum doi ani mama fetei a plecat cu ea în Elvetia, fără a avea pasaport, ilegal. Nu aveam încă ... (vezi toată discuția)
Ce pot face Suntem divortati de un an si jumatate,la mine a ramas copilul cel mic iar la fosta sotie fetita in varsta de 11 ani dar custodia e in comun pt ambi copii,In ... (vezi toată discuția)
Apel sentinta civila MaryMiha MaryMiha Buna ziua. Am si eu o problema si va rog din suflet sa ma ajutati. Anul trecut am venit la munca in Anglia fiind divortata de sotul meu si aveam custodie ... (vezi toată discuția)