avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face

Suntem divortati de un an si jumatate,la mine a ramas copilul cel mic iar la fosta sotie fetita in varsta de 11 ani dar custodia e in comun pt ambi copii,In vara anului acesta a plecat in strainatate de finitiv cu tot cu fetita transferandu-i inclusiv scoala,nu am fost decord,Afland intentia am depus cerere la sc unde invata fetita dar si la inspectoratul judetean prin care spacificam ca nu sunt deacord cu transferul scolar al fetitei si sa nu cumva sa dea acceptul.......nu am avut nici o sansa,in cele din urma a plecat si dusa a fost cu tot cu fetita.....am cautat-o prin strainatate cu autoritatiile de acolo ,am reusit s-o gasesc dar nu vrea sa-mi readuca fetita in tara.....ce pot face????am vreo sansa s-o aduc in romania???
Cel mai recent răspuns: , 23:18, 14 Decembrie 2018
Cum a plecat din tara fara acordul dumneavoastra?
Clar v-a suplinit acordul pentru plecare si mutare copil.
A zis ca vor sa mearga intr-o scurta vacanta ,i-am lasat o decparatie notariala ,notarul a facut-o pt un an sa poata trece vama si sa faca pasaportul.,asta se intampa in martie ac,dar nu sa se mute,nu sa transfere scoala , nu sa ramana acolo deinitiv.....A fost o declaratie reciproca si eu am fost plecat in strainatate cu cel mic dar doar pe perioada vacantei scolare
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
,
Cereti in instanta incredintarea si a fetei, ei cand ramane definitiva o executati in tara in care a fugit cu plangere de rapire.dar sa o aveti definitiva.
Pt mine ar fi o a 3-ea minine , sa reusesc sa unesc copii,frati,mentionez ca in declaratia notariala nu specifica nimic altceva decata ca are dreptul de a calatori in afara tarii cu ninora pana pe data de 23 .03 2019 dar nu sa mute domiciliul sau scoala ,in asa situatie eu nu mai pot avea situatia fetitei sub control,deasemenea spacific ca am nr de inregistrare la fiecare cerere depusa atat la sc dar si la inspectoratul judetean scolar,am inregistrare vocala in convorbirea cu;protectia copilului in italia;cu ambasada romana in italia;cu disparitia minorilor in italia dar si cu politia locala cat si cu carabinieri....asta pt ca am cautat-o 4 zile prin italia......din pacate fetitei nu i se vorbeste decat urat despre mine si nu sti daca ar fi deacord sa vina definitiv la mine ,cred ca cu ajutorul unui pshiolog ar putea intelege situatia asa cum este , realitatea.....
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii fara consintamant In urma unei hotarari judecatoresti , fetita de 10 ani a raman in grija mamaei iar baeteleul de 4 ani la mine(tata).In aprilie am fot nevoit sa merg afara din ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna In urma unui divirt , printr-o tranzactie cel mic in varsta de 4 ani a ramas la mine (tata) iar fetita in varsta de 10 ani la mama.custodia este comuna. Am fos ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma întorc in străinătate ? Nico_ Nico_ Buna , eu de puțin timp m-am întors din străinătate inpreuna cu familia mea (soțul si fatita noastră de 11 ani ) cei drept am avut câteva probleme in ... (vezi toată discuția)