Buna , eu de puțin timp m-am întors din străinătate inpreuna cu familia mea (soțul si fatita noastră de 11 ani ) cei drept am avut câteva probleme in familie având soțul foarte gelos dar am sperat ca întorcândune in țara lucrurile sa se îndrepte si sa înceteze certurile , dar din păcate nimic nu sa schimbat . I-am propus soțului să-mi facă procura fetei sa pot plecată înapoi cu ea , dar nu vrea nici in ruptul capului sa ne lase sa plecam , chiar daca fetiței ai este foarte greu aici la scoala in clasa a 6 . Nu știu cum sa procedez
Este de analizat in functie de mai multe aspecte.
De principiu nu puteti iesi din tara cu minorul fara procura de la tata.
Daca va da procura puteti iesi din tara cu copilul.
Fără acceptul soţului dvs. nu puteţi pleca cu fetiţa, dar puteţi pleca singură.Fetiţa va trebui să meargă la şcoală în Romania în acest caz. Tatăl fetei vă poate obliga la plata pensiei de intreţinere în favoarea fetiţei în cuantum de 25% din venitul dvs. LEGAL din ţara în care plecaţi.
Dacă plecaţi înainte de divorţ, fără fetiţă, evident, domiciliul fetiţei va fi stabilit la tata, fiindcă, până la finalizarea procesului, copilul va locui cu el, în absenţa dvs.
Soluţia pentru dvs. ar fi să rămâneţi în ţară cu fetiţa până la finalizarea divorţului, să aveţi un domiciliu şi în străinătate (chirie, loc de muncă), să obţineţi domiciliul fetei la dvs. la adresa din străinătate, demonstrând că acolo îi puteţi oferi condiţii mai bune ca în ţară.
Aceasta este una dintre variante dar este o varianta nefericita.
Trebuie cautate variante mult mai bune si verificat cat de functionale ar fi acestea.
Incadrarea juridica este vitala in astfel de cazuri iar o judecata in modul aratat de dvs. nu o ajuta efectiv.
Cel mai greu in drept este sa cauti calea care te ajuta sa ajungi unde vrei...
Da ne-am întors definitiv dar se pare ca nu merge .... in străinătate avem încă casa noastră care am pus-o in vânzare ,cu munca am renunțat dar pot sa ma întorc oricând înapoi ca ma vor primi .