avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot sa ma întorc in străinătate ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot sa ma întorc in străinătate ?

Buna , eu de puțin timp m-am întors din străinătate inpreuna cu familia mea (soțul si fatita noastră de 11 ani ) cei drept am avut câteva probleme in familie având soțul foarte gelos dar am sperat ca întorcândune in țara lucrurile sa se îndrepte si sa înceteze certurile , dar din păcate nimic nu sa schimbat . I-am propus soțului să-mi facă procura fetei sa pot plecată înapoi cu ea , dar nu vrea nici in ruptul capului sa ne lase sa plecam , chiar daca fetiței ai este foarte greu aici la scoala in clasa a 6 . Nu știu cum sa procedez
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:54, 18 Septembrie 2017
Este de analizat in functie de mai multe aspecte.
De principiu nu puteti iesi din tara cu minorul fara procura de la tata.
Daca va da procura puteti iesi din tara cu copilul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Admin, administrator
Fără acceptul soţului dvs. nu puteţi pleca cu fetiţa, dar puteţi pleca singură.Fetiţa va trebui să meargă la şcoală în Romania în acest caz. Tatăl fetei vă poate obliga la plata pensiei de intreţinere în favoarea fetiţei în cuantum de 25% din venitul dvs. LEGAL din ţara în care plecaţi.
Dacă plecaţi înainte de divorţ, fără fetiţă, evident, domiciliul fetiţei va fi stabilit la tata, fiindcă, până la finalizarea procesului, copilul va locui cu el, în absenţa dvs.
Soluţia pentru dvs. ar fi să rămâneţi în ţară cu fetiţa până la finalizarea divorţului, să aveţi un domiciliu şi în străinătate (chirie, loc de muncă), să obţineţi domiciliul fetei la dvs. la adresa din străinătate, demonstrând că acolo îi puteţi oferi condiţii mai bune ca în ţară.
Aceasta este una dintre variante dar este o varianta nefericita.
Trebuie cautate variante mult mai bune si verificat cat de functionale ar fi acestea.
Incadrarea juridica este vitala in astfel de cazuri iar o judecata in modul aratat de dvs. nu o ajuta efectiv.
Cel mai greu in drept este sa cauti calea care te ajuta sa ajungi unde vrei...

In ce sens v-ati intors.. ati venit in vacanta, ati venit definitiv, aveti de munca in strainatate ?
Da ne-am întors definitiv dar se pare ca nu merge .... in străinătate avem încă casa noastră care am pus-o in vânzare ,cu munca am renunțat dar pot sa ma întorc oricând înapoi ca ma vor primi .

Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
Nico_, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, noi locuiam in străinătate , fetiței noastre minore ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Noi locuiam in străinătate , fetiței noastre minore i-a expirat pașaportul in luna Iunie a acestui an ! In luna mai am trimis cerere sa ii ... (vezi toată discuția)
Procura scoatere minor din tara ing3rash20 ing3rash20 As dori sa plec cu fetita mea din tara pentru o anumita periaoda eu deocamdata nefiind divortata de tatal fetitei. As dori sa stiu cui ar trebui sa ma adresez ... (vezi toată discuția)
Despre dezbinarea familieiia sperantagabi sperantagabi daca nu complot de indivizi format din membri unei famili , care au nu eveniment ne placud ,adica fil de bani gata a divortat de prima soti din multa si buna ... (vezi toată discuția)