avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Noi locuiam in străinătate , fetiței ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Noi locuiam in străinătate , fetiței noastre minore ...

Buna ziua,

Noi locuiam in străinătate , fetiței noastre minore i-a expirat pașaportul in luna Iunie a acestui an ! In luna mai am trimis cerere sa ii fac programare aici la ambasada și primul loc posibil este luna Octombrie ! Eu și fetita vrem sa mergem in România peste 10 zile și o sa ii fac titlu de călătorie ! Problema este când ne întoarcem înapoi : o sa ii fac in România pașaport simplu temporar ( cu procura de la soțul meu făcută aici la ambasada) dar cum pot sa ies din România la politia de frontiera in aeroport , având in vedere ca soțul nu va fi cu noi si nu voi avea procura făcută de la el cu noul pașaport al fetiței ? Pot face procura pe certificatul ei de naștere cumva acum la ambasada ? Toți 3 suntem cetățeni romani

Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: IULIA-IULIA , utilizator 09:07, 23 Iulie 2022
Fără procura de la tata va trebuie hotărâre judecătorească și durează vreo 3 săptămâni cu avocat care sa grăbească finalizarea procesului.
Daca tatăl nu locuiește în tara este și mai complicat.
Rezolvati cu tatăl.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tatăl vrea sa îmi dea procura , toată problema este in faptul ca eu și fetița voi fi in România iar el un străinătate ! Și eu ii voi face pașaport in România ! Nu ii pot face fetiței aici in străinătate procura din partea tatălui pe baza certificatului de naștere ( acesta îl avem acum ) și sa ieșim din țara cu o astfel de procura ? Este neaparat sa fie pe pașaportul nou al fetei ? Mulțumesc pentru răspuns

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Fără procura de la tata va trebuie hotărâre judecătorească și durează vreo 3 săptămâni cu avocat care sa grăbească finalizarea procesului.
Daca tatăl nu locuiește în tara este și mai complicat.
Rezolvati cu tatăl.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat - intrarea in tara ema222 ema222 buna ziua in luna august am venit in romania sa schimbam pasaportul fetitei mele care expira la sfarsitul lui septembrie aveam la dispozitie o saptamana findca ... (vezi toată discuția)
Urgență Iulia Ava Iulia Ava Bună ziua! Sunt în Italia și cartea de identitate românească a expirat.. Pentru a ma întoarce în România am făcut programare pentru eliberarea ... (vezi toată discuția)