avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel sentinta civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel sentinta civila

Buna ziua. Am si eu o problema si va rog din suflet sa ma ajutati. Anul trecut am venit la munca in Anglia fiind divortata de sotul meu si aveam custodie comuna cu domiciliul fetitei la mine. Cand am venit fostul sot mi a deschis proces pentru custodia fetitei si acerut custodie comuna cu domiciliul la el. Ieri am primit hotararea si s a stabilit domiciliul fetitei la el dar eu nu am primit program de vizita si ma si obliga sa platesc pensia alimentara retroactiv de anul trecut in timp ce eu am trimis lunar banii si pachete la fetita. Am si hartii care dovedesc asta doar ca avocatul meu m a lasat balta si nu le a dus la proces. Am sanse daca fac apel sa cer program de vizita in care instanta sa dea o hotarare care substituie semnatura tatalui pentru ca el nu o lasa nici macar in vacanta sa vina la mine si eu nu pot sa merg in fiecare luna in ro? Si mai pot sa duc la apel hartiile cum ca am trimis banii sa nu mai platesc retroactiv? Ajutati ma cu un sfat va rog.
In apel nu puteti veni cu cereri noi, deci nu puteti cere program de vizita daca nu l-ati cerut la fond.Documentele si "hartiile" ca ati trimis bani puteti sa le anexati in copie la actiunea de apel si sa contestati obligatia de plata retroactiva. Nu am inteles ce doriti mai exact in fraza, citez: "instanta sa dea o hotarare care substituie semnatura tatalui"
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
Daca istanta poate da o hotarare cu un program de vizita sa pot sa iau fetita in vacanta la mine si fara sa am nevoie de semnatura tatalui. Sau sa l oblige sa mi semneze procura cu care sa pot lua fetita in vizita la mine in Anglia.
Pentru programul de vizită şi suplinirea semnăturii tatălui pentru paşaport şi vizita la dvs. în Anglia este nevoie de o nouă acţiune în instanţă, trebuiau cerute toate astea în procesul de stabilirea a autorităţii părinteşti.
Si acum nu mai pot face nimic? Adica un alt proces pentru program de vizita sau ceva?
La apel nu pot cere dar pot deschide un alt proces in astea 30 de zile pana ramane hotararea definitiva sau numai dupa ce trec cele 30 de zile?
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
Puteţi deschide oricând, este un proces complet diferit, cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna cu dom.iciliul minorului stabilit la mam Mitu_ella Mitu_ella Buna ziua, Sunt mama unei fetitei de 5 ani si am deschis proces de divort si pentru custodia fetitei in romania( noi locuind in Anglia. Tatal fetitei a stiut ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor in strainatate ciorba ciorba Sunt divortat, am o fetita de 5 ani cu domiciliul stabilit la mama in Romania, avand custodie comuna.De 2 ani mama a plecat in Anglia.Eu am deschis proces pt. ... (vezi toată discuția)
Este corect? rodicagr rodicagr Sint stabilita in Grecia de 7 ani. Am facut un proces pentru custodia fetitei mele in virsta de 12 ani si, asa cum m-am asteptat, ea a fost incredintata ... (vezi toată discuția)