avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... colaborare in domenii diferite, cu firme diferite - ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

colaborare in domenii diferite, cu firme diferite - care este procedura?

Buna ziua!
Am si eu o mica nelamurire la care sper sa ma luminati, eu daca imi fac PFA pot incheia doua contracte de colaborare cu doua firme diferite pe domenii diferite?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihai15mai , utilizator 14:36, 21 Aprilie 2010
Daca aveti codurile CAEN in acte, puteti sa incheiati oricate contracte cu oricate firme.
Ce ar insemna coduri CAEN? Eu urmeaza sa-mi fac PFA, sunt strain de toate si daca m-ati putea ajuta cu mai multe informatii v-as fi recunosctor.
Ce acte ar trebui si ce ar presupune sa am coduri CAEN?
Catalogul CAEN este Catalogul Activitatilor in Economia Nationala -- sau asa ceva. Important este, ca toate activitatile posibile apar in catologul susnumit si ca daca doriti sa desfasurati o anume activitate, trebuie sa treceti codul CAEN coraspunzator pe formularul respectiv (nu stiu concret care este acel formular) cand va inregistrati la ORC ca PFA.

In cazul in care va faceti PFA, veti avea nevoie de o dovada de calificare pentru codurile CAEN din formularul completat (adica diploma, adeverinta de absolvire etc).

Catalogul complet o gasiti sub [ link extern ] .
Eu acest PFA il fac pt doua sau trei colaborari, prima este cu o firma(nu-i dau numele) cu care am intrat in colaborare pe sistem MLM si ca sa primesc banii trebuie sa fac contract de colaborare cu ei prin PFA iar a doua colaborare este mai mult o angajare doar ca angajatorul doreste un contract prin PFA decat cu carte de munca. Mi-ar trebui coduri CAEN pentru astfel de activitati? Practic mie imi trebuie PFA ca sa pot primi bani de pe urma colaborarilor nu neaparat sa vand ceva sau sa emit facturi.
Trebuie sa cautati codurile CAEN pentru cele doua activitati (comert, infomratica, etc.)

Alte discuții în legătură

Societate comerciala sau pfa allexia007 allexia007 Buna ziua, Asi dori sa constitui o societate comerciala sau un PFA avand ca obiect de activitate consultanta; exista vreun cod caen potrivit pentru care la ... (vezi toată discuția)
Cod caen activitate de curierat Mario B Mario B Bună-ziua! Dețin PFA cu activitate principala caen 4941 transport rutier de marfă, și mi s-a propus o colaborare ca subcontractor cu o firma de curierat. ... (vezi toată discuția)
Modalitatea legala de colaborare si plata in sistem mlm hunedoreanul hunedoreanul Buna ziua tuturor, Doresc sa aflu care este modalitatea legala de colaborare si plata a uni colaborator in sistem MLM. Unele companii care au un astfel de ... (vezi toată discuția)