avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită mostenesti, fara sa ai idee, un credit?
Discuție deschisă în Executare silită

mostenesti, fara sa ai idee, un credit?

Sotul meu a facut un credit bancar fara cunostinta mea,acum cca doi ani.A platit lunar pana anul trecut cand a decedat in urma unui infarct. Am aflat de credit care nu era garantat cu nimic,doar asigurarea lui pe viata... Dar firma de asigurari nu au platit nimic,sub pretextul ca la raportul medico legal s-a constatat un grad de alcoolemie ridicat. Banca nu a venit cu nici o notificare, pur si simplu a vandut creditul firmei eos ksi care stiti foarte bine cum procedeaza ...Am de platit o suma restanta de care nu am stiut in termen de doua zile, apoi restul creditului.As vrea sa stiu ce va urma. Mentionez ca mai am credite ,platite la zi, dar pe acesta chiar nu-l mai pot plati. ce dobanzi penalizatoare vor fi? Si cine-l va plati pana la urma? Multumesc, Zaharia Luminita
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:05, 21 Aprilie 2010
Ce bunuri avea sotul dvs. cand a decedat? cu alte cuvinte care era masa succesorala?
Bine, oricum acum e cam tarziu sa va mai putem sfatui in legatura cu acceptarea/renuntarea la succesiune, pt ca se putea face doar in termen de 6 luni, dar macar putem sa ne facem o idee despre ce se poate executa silit.
Probabil ca asta va urma.
un imobil. da au trecut 8 luni de la deces
Of, situatia e urmatoarea: la decesul unei persoane, in masa succesorala intra si activul ( bunurile) si pasivul ( datoriile). La acceptarea succesiunii, mostenim tot.
Cine a venit la succesiune este obligat sa plateasca datoriile ( dvs. si probabil alti mostenitori, daca exista: copii daca exista, daca nu parintii/fratii sotului).
Eu personal va recomand sa faceti o intelegere cu societatea de recuperare creante, poate va ofera alta varianta de plata. De asemenea va recomand sa achitati, pt ca altfel va vor executa silit ( in speta imobilul).
dvs. vi s-a comunicat notificarea privind cesiunea de creanta survenita intre banca si eos?
Buna ziua,

interventie moderator

Rog userii sa stearga orice denumire de societate implicata in discutiile postate.
In Forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Credit bancar cu deces ionutglogojan ionutglogojan Buna ziua, am o cunostinta de familie care in 2008 a facut un credit de 25000Ron pentru nevoi personale. Omul avea 62 de ani si creditul a se pare ca are si o ... (vezi toată discuția)
Card de credit sonigeanina sonigeanina Buna ziua Va multumesc din suflet pentru ceea ce faceti si ma bucur foarte mult ca am gasit in sfirsit un ajutor.Am si eu o mare problema cu EOS KSI.In urma ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala renuntare succesiune vs. refuz in proces partaj catinf catinf Buna ziua. Defunctul are trei mostenitori (sot si doi fii), nu are masa succesorala (toate bunurile au fost instrainate anterior decesului), dar are o creanta ... (vezi toată discuția)