avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sunt casatorita cu un cetatean strain de9 luni casatoria a avut lok in uk asa putea sa bag divort in ro. nu avem copii si nici martori ca cum ar decurge procedura?/
in mod normal potrivit legislatiei romanesti casatoria se desface la ultimul domiciliu comun al sotilor, daca l-ati avut in ro se poat desface casatoria in ro, altfel in uk
vreau sa mentionez ca pe cert de casatorie scrie adr din uk dar domicilul adika toate actele pas bi sunt romanesti el este cetatean polonez
Va stabiliti domiciliul in Romania si casatoria se va desface aici .Asteptati 3 luni si introduceti actiunea la judecatoria de domiciliu!
E vorba despre ultimul domiciloiu comun al sotilor, domiciliu de fapt, nu de pe acte.
Nu conteaza unde isi stabileste domiciliul de drept, din acte, una din parti.
in acest caz, casatoria incheindu-se in UK, competenta pt. solutionarea actiunii de divort revine judecatoriei din UK.
instantele romane nu sunt competente.

Alte discuții în legătură

Divort carmen 24 carmen 24 sunt casatorita in uk cu certf de casatorie din uk as vrea sa divortez.tin sa precizez ca sunt cetatean roman in acte totul din ro sotul meu este din polonia ... (vezi toată discuția)
Buna seara patricia15 patricia15 Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania fara domiciliu in ro al italianului emivivid emivivid Bine v-am gasit! Apelez la voi ptr un sfat ptr o prietena. Acum 5 ani s-a casatorit cu un italian (de forma, ptr cetatenie, intre timp a regretat gestul... ... (vezi toată discuția)