avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara

Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:31, 2 Decembrie 2009
Introduceti actiunea de divort.
Competenta teritoriala este ultimul domiciliu comun al sotilor, daca cel putin unul dintre soti mai domiciliaza in acea raza teritoriala.
Casatoria unde a fost incheiata?
Dna avocat Margareta Stanciu are dreptate!Pentru a divorta trebuie sa introduceti actiunea de divort! mai departe ramane de vazut cum isi va pregati sotul dvs apararea si ce anume va invoca in intampinare!
sper ca sunteti castorita in Romania cu domiciliul in Romania.
Sfatul meu este sa introduceti actiunea din culpa exclusiva a sotului, mai ales ca nu e decor.Daca se razganeste , va modificati actiunea din culpa comuna
chiar daca dansul nu doreste desfacerea casatoriei, dvs. puteti investi instanta de judecata cu o actiune avand acest obiect .
instanta competenta este cea de la ultimul domiciliu comun al sotilor. daca nu ati avut un domiciliu comun, instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza sotul dvs., iar daca paratul locuieste in turcia, este competenta instanta de la domiciliul dvs.
chiar daca casatoria s-a incheiat in turcia, se poate divorta si in romania . conditia este ca certificatul de casatorie sa fii fost transcris in tara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort andrei sav andrei sav sunt casatorit de un an de zile in mexic .nu locuiesc acolo ,am domiciliul in Romania.Asi dori sa stiu cum pot divorta fara sa ma deplasez in Mexic.Ce acte ... (vezi toată discuția)
Divort flavia29 flavia29 Buna seara,am si eu o intrebare si va rog sa ma lamuriti daca se poate......el cetatean roman dar este rezident in olanda,ea din Republica Moldova cu ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean roman cetatean turc DOBRE CRISTINA DOBRE CRISTINA Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste raspounsuri cu privire la acest tip de divort. Am o prietena care s-a casatorit cu un cetatean turc. ... (vezi toată discuția)