avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CETATEAN ROMAN CETATEAN TURC
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CETATEAN ROMAN CETATEAN TURC

Buna seara.
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste raspounsuri cu privire la acest tip de divort. Am o prietena care s-a casatorit cu un cetatean turc. Casatoria s-a oficiat atat in Turcia cat si in Romania. Astfel ca are un certificat de casatorie romanesc si un livret turcesc. Sotul prietenei mele nu a mai fost in Romania din 2001. Intrebarea mea ar fi daca ea poate divorta de el din Romania fara a mai fi nevoie de a se mai duce in Turcia (prietena mea are buletin turcesc de asemenea). Care ar fi procedura? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DOBRE CRISTINA , utilizator 18:39, 18 Ianuarie 2010
nu prea e firesc sa fie aceasta dubla casatorie.
dar in fine, daca casatoria s-a incheiat in ro. facand abstractie de cea din turcia, atunci va putea divorta in ro.
Depinde ce intelege fiecare prin "oficiat".
Sigur ca, in ...limbajul nostru, oficiat ar insemna indeplinirea solemnitatilor cerute de lege pentru incheierea unei casatorii.
Dar poate ca doar s-a ...baut (sarbatorit) in doua parti, iar in Ro s-a facut doar transcrierea actului de casatorie (altceva decat a oficia).

Poate ca e mai bine ca prietena dvs. sa ia legatura cu un avocat caruia sa-i povesteasca mai mult si, in primul rand, daca exista sau nu o cale de comunicare cu cetateanul turc (pentru ca, in functie de asta, procedura poate fi de la foarte scurta la ...lungeste-mi Doamne zilele).
in cazul in care certificatul de casatorie a fost transcris in romania competenta teritorial a judeca actiunea de divort este judecatoria in a carei raza teritoriala partile au avut ultimul domiciliu comun .
oricum pt. mai multe informatii ar fii indicat sa luati legatura cu un avocat.
Va multumesc tuturor pentru indrumari. O seara placuta tuturor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul de un cetatean turc nuran nuran Vreau sa divortez de sotul meu este cetatean Turc si sintem despartiti in fapt de aproape 9 luni : unde trebuie sa intentez divortul si cat va dura? Cu ... (vezi toată discuția)
Divort francez - romanca, casatorie in franta, separati, ea locuieste singura in romania, sotul refuza divortul. andreigaius andreigaius Divort cetatean francez si romanca, casatoria a avut loc acum 10 ani in Franta, sotul refuza divortul desi traiesc separat de mai bine de 3 ani. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Buna seara patricia15 patricia15 Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc (vezi toată discuția)