avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sunt casatorit de un an de zile in mexic .nu locuiesc acolo ,am domiciliul in Romania.Asi dori sa stiu cum pot divorta fara sa ma deplasez in Mexic.Ce acte sunt necesare si care este procedura? Cui ma pot adresa pt aceasta problema?.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:59, 17 Noiembrie 2009
Casatoria a fost inregistrata si in Romania?
Si sotia unde isi are domiciliul?
divortati acolo unde s-a incheiat casatoria.
daca ati inregistrat casatoria si in Romania puteti divorta aici. daca nu divortati in mexic dupa legea lor
conform c.de proc. civ. , instanta competenta a solutiona cererea de divort este cea de al ultimul domiciliu comun al sotilor.
in cazul in care sotii nu au avut domiciliu comun, sau nici unul dintre soti nu mai locuieste la acel domiciliu, instanta acompetenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul . daca paratul nu are domiciliul in tara, este competenta judecatoria de la domiciliul reclamantului.

se poate divorta in romania, daca cel putin unul dintre soti este cetatean roman si casatoria a fost transcrisa in tara .
daca nu s-a transcris casatoria in tara, rezolvati problema transcrierii si ulterior puteti demara procedura de divort.
in mexic am am locuit cu chirie casatoria nu este transcrisa aici in romania.Inteleg ca se poate divorta si aici.Cui ma adresez pt asta? ce avocat? Multumesc mult de tot

Alte discuții în legătură

Casatoria incheiata in germania, divortul poate fi cerut in romania? mariana73 mariana73 m-am casatorit in germania, eu fiind cetatean roman iar sotul cetatean german. inca nu am transcris certificatul de casatorie in romania, intrucat nu este inca ... (vezi toată discuția)
Buna seara patricia15 patricia15 Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)