sunt casatorit de un an de zile in mexic .nu locuiesc acolo ,am domiciliul in Romania.Asi dori sa stiu cum pot divorta fara sa ma deplasez in Mexic.Ce acte sunt necesare si care este procedura? Cui ma pot adresa pt aceasta problema?.Multumesc
conform c.de proc. civ. , instanta competenta a solutiona cererea de divort este cea de al ultimul domiciliu comun al sotilor.
in cazul in care sotii nu au avut domiciliu comun, sau nici unul dintre soti nu mai locuieste la acel domiciliu, instanta acompetenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza paratul . daca paratul nu are domiciliul in tara, este competenta judecatoria de la domiciliul reclamantului.
se poate divorta in romania, daca cel putin unul dintre soti este cetatean roman si casatoria a fost transcrisa in tara .
daca nu s-a transcris casatoria in tara, rezolvati problema transcrierii si ulterior puteti demara procedura de divort.
in mexic am am locuit cu chirie casatoria nu este transcrisa aici in romania.Inteleg ca se poate divorta si aici.Cui ma adresez pt asta? ce avocat? Multumesc mult de tot
Buna seara
patricia15
Buna seara!Am si eu o rugaminte...sunt casatorita cu un cetatean strain(turc)vreau sa bag divort acum dar el nu vrea...ce pot sa fac?Astept un raspuns.Multumesc (vezi toată discuția)