avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in inscrisuri

Care este raspunderea si incadrarea penala a infractiunii de fals comisa de lucratorul desemnat pe linia securitatii in munca dintr-o firma privata, care a consemnat in fisa de instruire instructaje neefectuate si pentru care a semnat in fals in locul persoanei instruite. Cercetarea penala a inceput la 12luni de la acea data. Neefectuarea instructajului este contraventie la Legea securitatii in munca 319/2006 si s-a prescris la 6 luni de la data consemnata in fisa. Poate fi invocata lipsa de consecinte juridice a faptei comise? cum si in conditii??
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 14:42, 21 Aprilie 2010
Din punctul meu de vedere fapta realizeaza continutul constitutiv al infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale (forma agravata datorita atributiunilor de serviciu) plus uzul de fals.
Art 288 al 2 C.pen - inchisoare de la 6 luni la 5 ani si art 291 C.pen - inchisoare de la 3 luni la 3 ani.
Evaluarea consecintelor juridice precum si stabilirea nivelului de pericol social sunt atribute ale procurorului in faza de urmarire penala.
Dvs va revine sarcina de a minimaliza aceste aspecte abia in timpul cercetarii judecatoresti, evident, daca va fi cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falsificarea unui inscris sub semnatura privata ContSters161642 ContSters161642 Am descoperit recent ca mi-a fost falsificata semnatura pe un ordin de plata si au fost retrase din cont niste sume de bani. Intre timp suma a fost ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri weekman weekman Ce se intampla in cazul cand cineva isi falsifica diploma de bacaleaurat si pe langa acest lucru este detinator de PFA si se afla dupa 4 ani de exemplu ca a ... (vezi toată discuția)
Instructaj ssm si psi RuxandraLarisa RuxandraLarisa este obligatoriu ca efectuarea instructajului sa fie consemnata in fisele de ssm si psi?sau se poate face pe o coala sa zicem, gen model tipizat(care sa ... (vezi toată discuția)