avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

buna dimineata,
am o prietena care se afla in concediul de crestere copil si ar trebui sa se intoarca la munca in ianuarie 2011. societatea la care a lucrat pana sa ramana insarcinata si in timpul sarcinii, a dat faliment. ce se va intampla de acum inainte: isi va mai primi indemnizatia de crestere a copilului? va trebui sa-si caute alt loc de munca?
va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 15:55, 7 Iulie 2010
Indemnizatia de crestere o va primi ca si pana acum.
Evident ca trebuie sa-si caute un nou loc de munca. Imediat ce se termina perioada de primire a indemnizatiei ea va putea beneficia de somaj. Dar este bine sa-si caute un nou loc de munca.
Buna ziua,
indemnizatia pentru cresterea copilului o da statul, nu angajatorul.
Dupa terminarea celor doi ani, va trebui sa mearga la ITM si sa isi ia acetele: cartea de munca, mai precis. Daca firma a dat faliment, trebuie sa apara suspendata la Registrul Comertului. In acest caz, fie va intra in somaj, fie isi cauta un alt loc de munca.
va multumesc frumos
se poate intra in CIC inainte de cele 126 zile de prenatal si postnatal,dar dupa cel putin 42 zile de lauzie?
Se poate intra in concediu crestere copil dupa cele 42 zile de lehuzie, dar nu inteleg de ce doriti sa intrati inainte de epuizarea celor 126 de zile de pre si postnatal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal natysam_11 natysam_11 Buna ziua Sunt in somaj si urmeaza sa nasc,beneficiez de concediu pre si postnatal sau numai de concediu de crestere a copilului? Cum se poate lua ... (vezi toată discuția)
Voi primi indemnizatia de crestere a copilului? Tania3 Tania3 Am finalizat sc.postliceala la zi si mi-am depus dosarul pentru somaj si acum sunt insarcinata in 5 saptamani. La somaj sunt pe lista oamenilor in cautare ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)