avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli de judecata

Buna ziua tuturor,

Dupa luni de tergiversari si drumuri la tribunal am ajuns la Curtea de Apel Alba!(din initiativa angajatorului care nu se lasa infrant)!!!:))
Acum in aceasta faza vreau sa depun si cheltuieli cu transportul.......
Care este cuantumul pe care pot sa-l cer in instanta pentru a mi se plati fiecare drum pe care il fac cu masina?Exista o formulare catre instanta pentru aceste decontari?In intampinare am cerut cheltuieli de judecata!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri..............
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 22 Aprilie 2010
In cazul in care veti castiga, partea adversa va plati cheltuielile de judecata cerute de dvs conform art. 274 cpc. In acest sens va trebui sa dovediti cheltuielile sustinute - in cazul dvs. bonurile de benzina relative la distanta parcursa cu masina plus alte cheltuieli ocazionate in acest sens. Deci trebuiesc dovedite.
Pentru a demonstra valoarea cheltuielilor de judecata pe care le solicitati (inteleg ca mergeti cu masina personala) aveti nevoie de bonuri de benzina si de incadrarea in cuantumul legal in care se deconteaza cheltuielile cu benzina, respectiv 7.5 litri/100 km.
clio06 a scris:

Pentru a demonstra valoarea cheltuielilor de judecata pe care le solicitati (inteleg ca mergeti cu masina personala) aveti nevoie de bonuri de benzina si de incadrarea in cuantumul legal in care se deconteaza cheltuielile cu benzina, respectiv 7.5 litri/100 km.

Este valabil numai pentru salariatii din invatamant aceasta decontare ...:)
Aceasta decontare se face si la alte institutii.
Va pot da un ex elocvent in acest sens:
in cazul decontarii cheltuielilor de transport pe proiecte cu finantare externa sau AMPOSDRU, nivelul la care se accepta este cel de 7.5 litri/100 km.
Trebuie atasata harta traseului si nr de km. Consumul acceptat este cel de mai sus. Restul nu se deconteaza.
clio06 a scris:

Aceasta decontare se face si la alte institutii.
Va pot da un ex elocvent in acest sens:
in cazul decontarii cheltuielilor de transport pe proiecte cu finantare externa sau AMPOSDRU, nivelul la care se accepta este cel de 7.5 litri/100 km.
Trebuie atasata harta traseului si nr de km. Consumul acceptat este cel de mai sus. Restul nu se deconteaza.

Posibil sa fie reglementata asa ceva si pentru acea institutie la care v-ati referit, dar nu este valabila pentru toate institutiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata georgelgica georgelgica Procesul are loc in alta localitate decat cea in care domiciliez. Pentru a ma prezenta voi fi nevoit sa-mi iau o zi libera de la serviciu, asta insemnand ca ... (vezi toată discuția)
Este legal sa nu mi se deconteze naveta? AlexandraIi AlexandraIi Sunt cadru didactic la o scoala din localitatea X. Menționez ca sunt navetista, iar distanta parcursa e de 100km/zi(50 dus, 50 întors.abonamentul pe ruta ... (vezi toată discuția)
Consum pe gaz sau benzina - acelasi pret la decont? mitachealina mitachealina Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu modul de calcul al decontarii transportului cu autoturismul in tara si numarul de lege aferent? Decontarea consumului pe ... (vezi toată discuția)