avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

am cumparat o casa cu teren in anul 2006.in aceasta casa locuiesc 2 persoane,casa find parasita de multi ani ei au intrat abuziv .nu au un contract de chirie.am facut ordonanta prezidentiala de evacuare dar a fost respinsa.am toate actele in regula si cadastru .nu am bani sa ma judec civil.am nevoie de casa pentru a locui,eu proprietar cu casa mea trebuie sa stau cu chirie.cum pot sa procedez,ajutatima.
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 10:51, 21 Aprilie 2010
Daca v-a fost respinsa cererea nu aveti decit sa folositi o actiune de drept comun de evacuare sau sa apelati la organele de politie pentru a-i evacua pe cei care va ocupa abuziv imobilul
Pentru a putea promova cu succes o ordonanta presedintiala trebuie dovedita urgenta demersului. Astfel Codul de procedura civila arata:

"ART. 581
(1) Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice, pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intirziere, pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara, precum si pentru inlaturarea piedicilor ce s-ar ivi cu prilejul unei executari"
In acest sens,intr-o speta similara, prin decizia nr. 654/1994, Curtea Suprema de Justitie de la acea vreme, a considerat ca evacuarea rudelor paratului dintr-un anumit imobil nu reprezinta caracter de urgenta si, prin urmare, nu este admisibila evacuarea prin ordonanta presedintiala.
Va recomand sa folositi modalitatea generala de evacuare nu pe cea speciala reprezentata de ordonanta presedintiala.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Emil Lasconi, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala otto2007 otto2007 Buna ziua, Care este procedura in ceea ce priveste ordonanta prezidentiala? Stiu ca se judeca in regim de urgenta. Ma puteti ajuta? (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala yuxyujia yuxyujia va rog sa-mi spune-ti cum pot cere ORDONANTA PREZIDENTIALA - mi s-a respins contestatia la executare si pot face recurs - cum pot cere ordonanta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala andapopa andapopa Va rog sa imi dati sfaturile necesare: Pentru ordonanta presedintiala trebuiesc indeplinite anumite conditii ca sa pot apela la ea?De ce altii apeleaza la ... (vezi toată discuția)