avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament cu modificari interioare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament cu modificari interioare

buna ziua
Parintii mei au cumparat acum 7ani un apartament cu modificari interioare si anume peretele exterior al bacatariei a fost spart si astfel extinsa bucataria ,iar peretele dintre bucatarie si sufragerie a fost spart .Anul trecut s-a certat cu seful de scara iar acesta i-a facut plangere atat lui cat si unui alt vecin care are modificari interioare(desi pe casa scarii sunt si altii care au modificari).In urma reclamatiei cei de la expertiza l-au chemat si i-au zis ca-l costa 300 de euro daca vrea sa-i vina acasa si sa-i faca o expertiza favorabila.As dori sa stiu daca e legal ce au pretins cei de la expertiza si ce alte variante ar mai fi fara ca tatal meu sa plateasca.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 23:55, 22 Mai 2011
scrie undeva chestia asta cu prescrisul? ca ma intereseaza si pe mine
in ce lege scrie ca se prescrie?ar fi super bine daca este asa.
va multumesc
astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra.
In legea nr.50 din 29 iulie 1991 privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor.
Varianta republicata in Monitorul oficial nr. 933/13 oct. 2004 : [ link extern ]

Art. 31
Dreptul de a constata contraventiile si de a aplica amenzile prevazute la art. 26 se prescrie in termen de 2 ani de la data savarsirii faptei.

Atentie insa, dupa cum am mai spus, trebuie sa dovediti ca acele modificari au fost facute cu mai mult de 2 ani in urma. (e vb de 2 ani si nu 3 cum am zis in primul mesaj).

Cu alte cuvinte nu poate sa va mai dea amenda, insa tot trebui sa faceti demersurile necesare pt obtinerea certificatului de urbanism si a cuprinde modificarile in cadastru pentru a fi complet in legalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
grandanat, utilizator
Mii de multumiri! Acum, sa avem noroc sa nu faca reclamatii vecinii :)
va multumesc din toata inima.:)

Alte discuții în legătură

Amenajare apartament fara autorizatie de construire danny11 danny11 Buna! Dupa cumpararea apartamentului am spart peretele de sub geamul din bucatarie spre balcon spre a crea o usa de acces in balcon, unde am mutat bucataria, ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate George Daniel Dudu George Daniel Dudu Recent am facut unele modificari in apartamentul nou achizitionat. Modificarile au vizat eliminarea a 2 parapeti - intre bucaratie/balcon si ... (vezi toată discuția)