avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Conditii noi in Programul Prima Casa
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Conditii noi in Programul Prima Casa

Am o mare nelamurire si poate reusiti sa ma ajutati. In anul 2008 am detinut o garsoniera pe care am vandut-o inainte sa ma casatoresc.As dori sa fac un credit cu prima casa, dar am aflat ca incepand cu 16 aprilie 2010 conditiile s-au schimbat:" pana la data solicitarii creditului nu a detinut in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita".Inainte de aceasta data articolul era:"la data intrarii in vigoare a OUG nr. 60/2009 nu detin in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobandita si nici nu au in derulare un credit ipotecar. Dovada ideplinirii acestui criteriu se face cu declaratia pe propria raspundere a beneficiarului, data in forma autentica". Intrebarea este daca sotul poate lua acest credit tinand cont ca de cand sunt sotia lui nu am detinut o locuinta.Astept raspuns si va multumesc!
Cel mai recent răspuns: simionm , utilizator 14:53, 22 Aprilie 2010
In cazul in care sotul Dvs nu a mai avut nici o locuinta pe numele lui, atunci poate sa solicite creditul Prima Casa
va multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa marinica71 marinica71 sunt casatorit iar sotia are un apartament mostenit de la mama ei .pot participa la programul prima casa daca eu nu sunt copropietar la acest apartament?ce pot ... (vezi toată discuția)
Conditie eligibilitate prima casa ciprianileana ciprianileana Buna ziua, Nelamurirea mea sta in felul urmator. Am fost la cateva banci pentru a intreba daca sunt eligibil pentru prima casa, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Norme aplicare program "prima casa" alioana alioana In contextul HG 717/2009 cu modificarile care au mai fost si in care se precizeaza la criteriile de eligibilitate pentru achizitia de locuinte prin programul ... (vezi toată discuția)