avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patronul refuza plata ultimului salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patronul refuza plata ultimului salariu

am lucrat la o firma de transport din slatina 2 luni fara carte de munca,patronul refuza plata diurnei la ultimele curse extern si intern plus plata salariului pe tara in cele 2 luni
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 15:41, 21 Aprilie 2010
reclamatie ITM
Contestatie la tribunalul de pe raza dvs de domiciliu sectia litigii de munca.

ITM nu are atributii in a obliga angajatorul la plata drepturilor salariale. POate doar sa dea o amenda. Rezolvarea o veti gasi la tribunal
da va multumesc pentru raspuns, dar patronul in cauza este o persoana influenta in oras pe langa afacerile personale este si director la arr olt
1. Notificati in scris patronului sa va achite drepturile.
2. Petitie la la ITM
3. Chemati-l in judecata pentru plata drepturilor salariale si a drepturilor conexe.
Nu are importanta cine este "patronul" - incercati sa nu-i mai ridicati pe un piedestal unde nu isi au locul, doar pt. ca au "invartit" fel si fel de afaceri "curate sau mai putin curate."
O sesizare la ITM teritorial este o solutie, prin prisma efectuarii unui control si aplicarii unei eventuale amenzi, insa o actiune pe dreptul muncii (unde sarcina probei revine angajatorului si unde sunteti scutit de plata unei taxe de timbru) la Tribunal este cea mai indicata: redactati o actiune in acest sens si mai mult ca sigur veti avea castig de cauza!

Alte discuții în legătură

Probleme cu drepturile banesti FlorianStanescu FlorianStanescu Am fost angajat la o firma din Romania.Am lucrat in C.E., in functia de sofer TIR, o luna si jumatate, fara a avea vreo problema, si am efectuat toate cursele ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi recuperez banii cuveniti pe 2 luni si 2 saptamani de munca? poliee poliee mentionez ca atunci cand luam salariul nu semnam vreun stat de plata sau altceva. plata era facuta de catre patron. am lucrat la societatea respectiva cu ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ionutpatru ionutpatru am lucrat la o sectie de confectii in 2008-2009,si in 2012,aproximativ 3 ani,am cerut carnetul de munca intru cat mi-am deschis un magazin,si patroana ... (vezi toată discuția)