avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

am lucrat la o sectie de confectii in 2008-2009,si in 2012,aproximativ 3 ani,am cerut carnetul de munca intru cat mi-am deschis un magazin,si patroana respectiva mi-a zis ca la pierdut,dupa multe insistente mil-a restituit si am constatat ca am modificari in carnetul de munca,nu mi-a virat contributiile la pensii,acesta erea si motivul pentru care nu-mi dadea carnetul,ce pot face intru cat banii ce mi-sau dat au fost mai putin viramentele,unde ma pot adresa intru cat nu mi-sau dat toti banii precum si modificarea din carnetul de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 28 Martie 2013
Ce banii mai trebuia sa vi se dea si despre ce modificari in carnetul de munca este vorba? .. in carnetul de munca nu se fac inregistrari despre plata sau neplata obligatiilor catre bugetul de stat.
mentionez ca am lucrat 2008 si 2009,iar in carnetul de munca mia operat dor patru luni,si mi-a modificat si ingrosat cu pixu,ca si cand am lucrat 2 ani,.banii nu nea platit decat 20ron pe zi,si in aceste conditii nu a facut nici un virament C.A.S pentru a mise lua in calcul la pensionare.
Orice actiune in instanta privind neacordarea unor drepturi salariale din 2008/2009 si partial din 2010 este prescrisa ....
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate...art.171 alin.1 C.mun.

Referitor la inscrieri in carnetul de munca , puteti depune o sesizare la iTM pentru a se verifica acele inregistrari daca este vorba despre o perioada de pana la 01.01.2011.
mentionez ca am fost personal cu,carnetul de munca la itm slatina,si nici macar nu m-au luat in considerare,am incercat sa explic ca patroana are punctul de lucru in brasov dar se lucreaza in com Brastavatu,iar directorul de la itm mi-a spus ca are voie sa lucreze la negru.
Depuneti o sesizare la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului si in care explicati ce ati patit la ITM Olt .. atsati si o copie de pe carnetul de munca este este modificat cu pixul ....

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract munca hahalero444 hahalero444 mi-am dat demisia pe data de 14.01 urmand ca de pe data de 16.01 sa nu mai vin la servici.fara preaviz.asa au ales angajatorii.nici pana in ziua de astazi ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de munca pulag pulag In cazul in care un angajat constata ca nu-i sunt respectate drepturile privind timpul de munca este recomandata/obligatory informarea angajatorului privind ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna mipa mipa Am lucrat ca asistent personal al unei persoane cu handicap grav-deci angajatul unei primarii.La solicitarea angajatorului am cerut incetarea contractului de ... (vezi toată discuția)