avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare bani prin ordin judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare bani prin ordin judecatoresc

Buna ziua, ma numesc Lutas Adrian si in urma cu 7-8 ani o matusa a avut un accident de masina(victima) dupa ce a castigat procesul cu respectivul a primit daune, dar acest lucru numai pe hartie. Executorul judecatoresc a mers la adresa inculpatului dar, zice el, acolo nu sta decat mama acestuia care nu stie nimic de fiul ei. In acest caz ce este de facut? La cine trebuie sa apelez pentru restituirea sumei?

Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 23:46, 12 Aprilie 2007
executorul judecatoresc stie foarte bine cum se pote verifica existenta bunurilor mobile sau imobile ale debitorului, venituri si altele.
insistati la executor cu o cerere de continuare a executarii silite incepute, rugindu-l sa faca adrese la organele fiscalae -pt.obtinerea de informatii privind veniturile din salariu sau alte vanituri -, informatii privind detinerea de bunuri mobil sau imobile - sa faca adrese la banci, la cartea funciara... stie el foarte bine unde si ce sa ceara.

motivati cererea in drept conform prev. codului de procedura civila si Legii nr:188/2000.
succes!
Mda, dupa parerea mea, este deja o problema "eterna" cea cu executorii. Ei stiu foarte bine ce au de facut, dar din moment ce ii platim in avans, ii mai doare undeva de problema noastra. Practic creditorul trebuie sa se tarnsforme intr-un executor, trebuie sa stie ce si cum face executorul, ca altfel nici o sansa. Sa nu mai vb de situatia in care executorul, sa zicem are de incasat 10.000 ron, isi primeste comisionul in avans, iar langa asta, mai primeste si vreo 1.000 ron sa "uite" de executare, sau sa-l traga de timp....

Parca toate legile il apara de debitor, de ce am eu impresia asta ? :)
imi cer scuze ca intervin peste acest topic dar pentru a nu mai deschid ealtul as dori sa stiu:
Ce se intampla in cazul in care "inculpatul" nu are nici un venit si nici o posesiune?

nu are ce sa-i ia!!!;)

imi cer scuze ca intervin peste acest topic dar pentru a nu mai deschid ealtul as dori sa stiu:
Ce se intampla in cazul in care "inculpatul" nu are nici un venit si nici o posesiune?

pai daca e inchis si presteaza servicii pt. eliberare conditionata, cred ca se poate retine din banii care i se cuvin.
Parerea mea#-o

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara robyroby77 robyroby77 Buna ziua Asi dori sa va intreb ce se intampla in cazul in care tatal nu-si face datoria de a plati pensi alimntara catre fiiul sau minor, elev aflat in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita abuziva prin blocare conturi bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna dimineata. Va expun spre competenta solutionare urmatoarea situatie de fapt, cu care se confrunta din ce in ce mai des debitorii urmariti, persoane ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut camelia_g camelia_g 1. Cam care ar fi costurile [b]totale[/b] pentru executarea unui contract de imprumut in valoare de 10500 RON ? (Am inteles ca executorul poate sa aiba un ... (vezi toată discuția)