Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt obligata sa imi iau concediul de crestere copil imediat dupa cel de maternitate. De la scoala unde lucrez mi s-a spus ca pot sa intru in concediu de odihna dupa cel postnatal si sa-mi iau ccc dupa.M-ar avantaja pt ca as incepe serviciul la inceputul anului scolar.Medicul de familie imi spune, insa, ca sunt obligata sa depun cerere pt ccc imediat dupa cele 46 de zile obligatorii dupa nastere, altfel pierd dreptul la ccc.Cine are dreptate?Multumesc.
Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, oricaruia dintre parintii copilului daca o perioada de 12 luni in ultimul an, anterior datei nasterii copilului, a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit (venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege).
Concediul pentru cresterea copilului poate fi solicitat oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, dar numai dupa efectuarea concediului medical de maternitate.