avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de maternitate

buna ziua,am si eu o intrebare cine ma poate ajuta?am fost plecata din tara la munca,dupa ce m-am intors mai mult timp nu am lucrat nicaieri si acuma sunt angajata la o firma de 7luni si am o sarcina de 16 saptamani.voi beneficia de concediul de maternitate?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:47, 21 Aprilie 2010
Daca in 12 luni anterior nasterii copilului veti realiza venituri profesionale supuse impozitarii (adica veti mentine locul de munca), veti beneficia .
Buna seara,
trebuie sa aveti 12 luni lucrate anterior datei nasteri copilului. Deci, daca nasteti peste 5 luni, cred ca sunteti cam la limita.
Multa bafta:)
si in timpul asta pot beneficia de risc maternal ?bafta si voua

Dreptul la concediul de risc maternal se acorda in conditiile prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 25/2004.
Pe durata concediului de risc maternal se acorda o indemnizatie de risc maternal care se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Concediul si indemnizatia de risc maternal se acorda fara conditie de stagiu de cotizare.
Cuantumul indemnizatiei prevazute la alin. (2) reprezinta 75% din baza de calcul.
Daca desfaurati la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii, daca angajatorul, din motive justificate in mod obiectiv, nu poate sa va modifice in mod corespunzator conditiile si/sau orarul de munca ori, daca nu este posibil, sa va repartizeze la alt loc de munca fara riscuri pentru sanatatea sau securitatea dv, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu mentinerea veniturilor salariale.
Dar puteti intra in concediu prenatal (63 zile inainte de nastere).

Concediul de risc maternal se poate acorda, in intregime sau fractionat, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile, de catre medicul de catre familie sau de catre medicul specialist
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal larisamn larisamn Buna ziua. Sunt însărcinata in 3 luni si am o sarcina toxica. Dr ginecolog a decis ca de luni sa ma bage in concediu de risc maternal. Eu am 7 luni vechime ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal para24 para24 Daca poate cineva sa ma ajute as avea si eu o nelamurire in legatura cu concediul de risc maternal. As vrea sa stiu daca iau acest concediu de 120 de zle(mi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexandra_draghici24 alexandra_draghici24 Buna ziua m-ar interesa sa stiu daca o femeie care are 10 luni lucrate poate intra in concediu medical sau risc maternal daca este insarcinata in 4 luni ... (vezi toată discuția)