avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

onorariu avocat

buna seara.
speta mea este urmatoarea: divort cu partaj prin tranzactie, totul de comun acord. avocatul ne cere onorariu 8% din valoarea masei partajabile.
nu spun ca e mult sau putin...dar cum imi dau seama daca este pretul corect? mergem la 10 avocati ca sa vedem preturile? exista criterii de stabilire a onorariilor?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 08:53, 22 Aprilie 2010
Depinde la ce avocati mergeti.
Poate sa fie mult...poate sa fie putin...
Depinde si ce probleme concrete aveti.
Daca nu exista probleme si va intelegeti va puteti gasi un avocat pentru un termen care sa nu va ceara atat.
Este vorba de redactarea unei tranzactii.

avocat Claudiu Lascoschi
daca voi sotii v-ati inteles si asupra divortului si al partajului, nu mergeti la 10 avocati, dar macar la inca unul
depinde si ce aveti de impartit si cat reprezinta in realitate acest procent..
Chestia cu procentul este relativa...
Daca scrii un act ceva mai complicat decat ar scrie un notar 8% din sa zicem 50 000 de euro este cam mult...
Nu vorbesc de 1 000 000 000 euro...

avocat Claudiu Lascoschi
dvs aveti dreptul de a alege..fiecare av cere atat cat crede el ca valoreaza munca lui in acel dosar,etc ,sau in cele mai multe cazuri (ca se mai tine cont si de om...) atat cat valoreaza macar o parte din munca lui ;dar cand e vb mai ales de notari -(care au taxe mult mai mari) sau doctori de ce nimeni nu comenteaza?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Cristina Voicu, Avocat
nu sunt probleme intre noi, iar valoarea total este 90.000 euro.
deci, 7.000 euro doar pentru redactarea unei trazactii?

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat elicrist elicrist buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contract partaj voluntar mitza_ge mitza_ge Apelez la bunavointa juristilor acestui forum prin rugamintea de a ma indruma in privinta unui partaj voluntar.Eu si sotul meu am divortat.Am cazut de comun ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat pt partaj voluntar in instanta? simoneangel simoneangel Cat imi poate cere un avocat pt un partaj voluntar in instanta care nu se poate face la notar din cauza birocratiei si a legilor tampite? (primaria nu ne-a dat ... (vezi toată discuția)