avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contract partaj voluntar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contract partaj voluntar

Apelez la bunavointa juristilor acestui forum prin rugamintea de a ma indruma in privinta unui partaj voluntar.Eu si sotul meu am divortat.Am cazut de comun acord sa impartim bunurile,casa si masina.Am vrea sa incheiem un contract de partaj voluntar.Problema este urmatoarea;contractul de partaj voluntar trebuie sa il incheiem obligatoriu la notar?,putem sa il incheiem la avocat fara a merge la notar?,putem sa il incheiem singuri fara notar ori avocat?dupa incheiere in una din formelede mai sus, ce facem in continuare.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:37, 25 Octombrie 2008
Pentru actul de partaj, legea nu impune forma autentică. În principiu, aţi putea încheia actul între dumneavoastră şi fostul soţ, sub semnătură privată.

Avînd în vedere că în masa bunurilor intră şi o casă, ar fi posibil să întîmpinaţi dificultăţi la întabularea actului în cartea funciară. Ar fi de preferat să încheiaţi, cel puţin în ceea ce priveşte casa, un act autentic.

Dacă partajarea casei se face prin împărţirea ei în două loturi (apartamente), actul autentic devine obligatoriu. Nu aveţi nicio şansă să-l întabulaţi ca act sub semnătură privată.

Liviu S.Bordaş

Puteti sa il incheiati in fata instantei de judecata si platiti un avocat care sa va redacteze actul de tranzactie.
Daca va descurcati singuri la instanta nu va trebuie nici notar nici avocat.
Prin instanta nu veti avea nicio problema cu intabularea actului.

avocat Claudiu Lascoschi
cel mai sigur pt. dvs este sa mergeti sa faceti tranzactia in fata notarului sau a instantei.
cel mai putin costisitor este in fata instantei.

av. vasilescu
Tranzactia se poate face de parti sau de avocat , acesta tanand cont de modalitatile in care se doreste a se intocmi acordul de vointa al partilor aflate in respectiva cauza. Notarul percepe taxe mai mari deoarece pe langa onorariul acestuia mai percepe si tva si taxa de timbru.
Daca nu va descurcati puteti apela la un avocat si rezolvati aceasta mica problema.Hotararea respectiva este echivalenta actului incheiat la notar, deoarece este data cu solemnitatile cerute de lege si are aceeasi valoare juridica, iar la cartea funciara veti merge cu hotararea pentru inscriere sau notare, depinde.. Succes!
In mod incontestabil va costa mai putin tranzactia incheiata in fata instantei decat in fata notarului.
Deci, nu trebuie sa ezitati in privinta alegerii locului unde sa incheiati tranzactia.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Partaj un om simplu un om simplu Buna, In urma divortului am hotarat ca eu sa o despagubesc pe fosta mea sotie cu o suma de bani pentu o casa dar problema este ca eu va trebui sa fac un ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune carerra carerra Speta este urmatoarea: Tatal meu a decedat la 12 decembrie 2009. Are 2 copii: eu si sora mea, amandoi majori. Singurul bun pe care il avea la moarte este un ... (vezi toată discuția)