avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Buna,
In urma divortului am hotarat ca eu sa o despagubesc pe fosta mea sotie cu o suma de bani pentu o casa dar problema este ca eu va trebui sa fac un credit si doar cu ipoteca se poate face p t ca este destul de mare.As dori sa va intreb cum trebuie sa procedez?
Se face un act in prealabil de partaj la notariat si dupa accea sa merg la banca deoarece creditul trebuie girat cu imobilul si fosta mea sotie este si ea proprietara pe acea casa si trebuie si acordul ei
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 14:48, 17 Martie 2012
Partajul bunurilor dobandite in timpul casatoriei se poate face pe cale amiabila:

1.la notarul public, iar in acest caz nu se mai poate solicita restituirea taxei;

2.la instanta de judecata.
La inceput platiti o taxa de timbru in procent de 3% din valoarea masei partajabile.
La primul termen depuneti tranzactia incheiata si solicitati restituirea taxei de timbru.

Parerea mea este ca rezolvati mai usor la instanta.
In tranzactia ce va fi consfiintita de instanta se poate preciza, in afara de modul de impartire al bunurilor, si modalitatea, termenele de plata etc.

Este adevarata varianta ca fosta mea sotie da o declaratie la notar ca eu sa pot intabula pe numele meu cu mentiunea ca trecuie sa-i sau o suma de bani in termen de....iar in caz contrar eu voi fi executat silit cu respectiva suma?In acest caz ea nu mai trebuie sa-si dea acordul la banca si alte cele
Se face partaj! II dati sulta, daca nu II dati sulta la data autentificarii partajului si ati stabilit ca sulta sa fie data intr un termen de....luni sau zile.... Se inscrie privilegiul , se noteaza sulta la cartea funciara a sotiei, urmand ca la plata sultei aceasta printr o declaratie autentica data la notar ca a primit sulta si nu mai are nicio pretentie cere radierea notarii acelei sulte din acrtea funciara a imobilului dvs avand cartea funciara curate, adica fara sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)