avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu avocat

buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi spuna cineva ptr. o suma de 42000euro cam care ar fi un onorariu onorabil,si daca se castiga procesul daca onorariu av. cade in sarcina paratului multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2010
elicrist, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:07, 31 Martie 2010
Desi se vorbeste despre o astfel de grila, in realitate, nu exista o grila in ceea ce priveste onorariile avocatilor. Poate fi vorba doar de o cutuma...

Onorariul se negociază între avocat şi client în funcţie de natura, dificultatea, amploarea şi durata cazului. La aceasta se adauga eventual si renumele sau notorietatea avocatului.

"Onorariul onorabil" este cel care poate fi platit de client astfel incat sa existe o echivalenta a prestatiilor.

Partea care cade in pretentii (care pierde procesul) poate fi obligata sa plateasca cheltuielile de judecata. In acest fel dvs va puteti recupera, in principiu, si onorariul platit avocatului.
Spun in principiu pt ca instanta poate sa micsoreze onorariul avocatului atunci cand constata ca acesta este nepotrivit de mare fata de valoarea pricinii sau munca indeplinita de avocat.
subscriu în totalitate.
"onorariul onorabil" este negociat de catre avocat cu clientul pe care il reprezinta. in conformitate cu dispozitiile cuprinse in legislatia romana, partea cazuta in pretentii(partea care pierde litigiul) achita toate cheltuielile facute de partea care a cistigat. in aceste cheltuieli intra si onorariul avocatului in cuantumul in care este dovedit.
multumesc pentru sfat dar tot nu stiu "de unde se incepe negocierea" ex.10% din valoare este bine in cazul unei actiuni de rezolutiune antecontract vanzare cumparare
Incercati sa luati legatura cu un avocat si vedeti in concret cat v-ar putea costa. Personal, nu consider ca ar exista posibilitatea de onorariu onorabil!
Si-apoi, chiar daca partea care pierde procesul trebuie sa achite cheltuielile de judecata, in care intra si onorariul avocatului, cel care angajeaza avocatul trebuie sa-i plateasca onorariul. Daca va castiga procesul va recupera onorariul in cheltuielile de judecata.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata iulia_cc iulia_cc nu am avut in viata mea nevoie de un avocat pana acum..as dori si eu sa stiu care sunt tarifele aplicate de un avocat bun in cazul unui proces pt stabilirea ... (vezi toată discuția)
Criterii de calcul onorariu de succes avocat in contestatie la executare ContSters277537 ContSters277537 Am cunoscut un avocat care sa reprezinte familia mea intr-o contestatie la executare. Dumnealui s-a uitat un minut pe acte, somatia de executare a stat la ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes amuliu amuliu Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum ... (vezi toată discuția)