avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cheltuieli de judecata

nu am avut in viata mea nevoie de un avocat pana acum..as dori si eu sa stiu care sunt tarifele aplicate de un avocat bun in cazul unui proces pt stabilirea custodiei si pensiei alimentare(cu aproximatie)..de asemenea daca tatal minorului in cauza este obligat prin lege sa plateasca cheltuielile de judecata

multumesc anticipat
Onorariile difera de la avocat la avocat. ;)
În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul.
Cheltuielile de judecată se acordă la cerere, nu şi din oficiu, însă înainte de închiderea dezbaterilor instanţa trebuie să atragă atenţia părţilor asupra dreptului pe care îl au de a cere cheltuieli de judecată.
Onorarile sunt stabiilite de fiecare avocat in parte. Avocatul bun exista, dar trebuie sa-l gasiti! Cu stima!:)
sunt unele onoraii care incep de la 1.000 lei.
de asemenea daca avocatul e din alt judet , veti plati si deplasarea lui.
daca tatal copilului este un tip care face probleme si va cautasa lungeasca procesul, atunci acest aspect va fi si el luat in calcul la stabilirea onorariului.

av. vasilescu
avokitten a scris:

sunt unele onoraii care incep de la 1.000 lei.
de asemenea daca avocatul e din alt judet , veti plati si deplasarea lui.
daca tatal copilului este un tip care face probleme si va cautasa lungeasca procesul, atunci acest aspect va fi si el luat in calcul la stabilirea onorariului.
av. vasilescu


Sunt curios cum poate sti un avocat ca o persoana va cauta sa lungeasca procesul ??? Va merge numai pe ce-i spune clientul ??? :-/
Din cate cunosc eu, avocatul va stabili de la inceput un onorariul in functie de complexitatea problemei expuse de catre client. Norocul sau ghinionul lui , daca exista un adversar care va prelungi sau nu durata procesului.
Buna ziua!
Nu exista onorarii prestabilite fata de toti avocatii pentru problema dvs.
Tocmai de aceea onorariile variaza de la un avocat la altul.
Cel mai bine, contactati mai multi avocati si, comparativ cu serviciile pe care le ofera, analizati oferta de onorarii.
Cel care va pierde procesul va fi obligat (la cererea partii adverse) la plata cheltuielilor de judecata.
Asta inseamna ca daca dvs. deschideti procesul pentru incredintare minor si plata pensie intretinere, in conditiile in care veti avea castig de cauza si ati cerut obligarea paratului (tatalui minorului) la plata cheltuielilor de judecata (onorariu avocat, taxa de timbru, timbru judiciar plus alte cheltuieli de transport etc), acesta va fi obligat prin sentinta ce se va pronunta sa vi le plateasca.
Cu stima,
av. Silviu Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata aditz aditz Buna ziua! Am si eu o intrebare. La cat se ridica cheltuielile de judecata in cazul unui proces intentat de angajator angajatului pentru recuperarea unor ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere Andree3a Andree3a Salut. Parintii mei sunt in divort. Primul termen a fost stabilit ca fiind in luna octombrie. Cel mai probabil divortul nu se va incheia in termeni amiabili de ... (vezi toată discuția)