avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu de succes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu de succes

Am un credit ipotecar luat in franci elvetieni. Am dat ibanca in judecata. Am facut contract cu o casa de avocatura, am platit onorariu si traducerille. Acum instanta mi a admis o parte din capetele de cerere gen dobanda, comision de administrare samd.
Azi m a sunat avocatul ca luni e ultima zi in care ar putea sa depuna documentele ( probabil banca a depus apel.... asta nu mi a spus). Si ca trebuie sa avem un nou contract de asistenta pentru aceasta faza a procesului. ( 1000 de lei). Corect pana aici.
Ce apare nou ( si nu am discutat niciodata despre asta) este.... atentie!!! onorariul de succes de 20% din suma de bani pe care o voi recupera de la banca. Este normal sa imi ceara onorariu de succes cu acest procent??
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:19, 12 Martie 2018
Avocatul va poate cere , dvs. insa puteti negocia acest onorariu de succes. Nu semnati un contract inainte de a-l citi cu atentie.
Buna ziua,
Este normal cata vreme atat dumneavoastra cat si avocatul ati fost de acord cu acest onorariu i ati semnat contractul.
Aveti posibilitatea sa negociati onorariul respectiv.Avand in vedere ca onorariul de 1000 ron este modic ,o eventuala solutie pozitiva in apel va scuteste de plata unor sume importante (banuiesc) nu este exagerata stabilirea unui onorariu de succes.
Onorariul de succes se stabileste de la inceput, de cand se face contractul de asistenta juridica sau se discuta abia dupa ce instanta de fond admite cererea? Si daca da, 20% e corect?
Mai in gluma, mai in serios cred ca ajung sa impart banii cu ei.... :(
Banca mea a depus apel. In aceasta faza i sa incheiem un alt contract cu un alt onorariu. Intrebarea e simpla... 20% nu este mult?

CABINET DE AVOCAT BARBULESCU ION-SEBASTIAN a scris:

Buna ziua,
Este normal cata vreme atat dumneavoastra cat si avocatul ati fost de acord cu acest onorariu i ati semnat contractul.

Alte discuții în legătură

Ce onorariu are un avocat? ciprian151 ciprian151 in urma unui accident rutier,am ajuns in faza finala a procesului unde ma judec cu firma asiguratoare RCA,as vrea sa stiu ce procent are avocatul din ... (vezi toată discuția)
Pactul "de quota litis"  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN Ce parere aveti despre pactul de quota litis, despre faptul ca unii avocati cer ca onorariu o cota din afacere? = procente din valoarea bunurilor ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes - tarif fix sau procent? vidoqc vidoqc Speta: Un avocat angajat cu contract percepe un onorariu fix (pentru deplasari, diverse cheltuieli, cazare etc) si un onorariu de succes in cazul recuperarii ... (vezi toată discuția)