avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anrp
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anrp

dosarul era pe numele bunicii care a murit,dar matusa umbla cu procura de la bunica.mostenitori sunte 4 : 2 matusi si 2 nepoti (mama a murit)poate lua ea banii fara noi , dar actiunile ?trebuie sa anuntam undeva decesul?ce sa facem?unde sa ne interesam?

Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
tamara72, utilizator
Cel mai recent răspuns: danacr3 , utilizator 18:03, 22 Aprilie 2010
Daca dosarul e la ANRP si stiti un numar de dosar intern al lor sau numarul dispozitiei Primarului localitatii, puteti trimite actul de deces, Mai mult ca sigur va vor solicita insa si certificat de mostenitor.
mergem saptamana viitoare la matusa si cerem toate actele,nu am stiut numic de acest dosar pana am inmormantat-o pe bunica atunci ne-a spus matusa,deci trebuie sa facem succesiunea inainte de a trimite certificatul de deces?
fara discutie , trebuie dezbatuta succesiunea , apoi veti face celelalte demersuri explicate mai sus
Cam asa s-a intamplat in cazul unor persoane cunoscute. Au luat act de deces, dar pentru a introduce mostenitorii au cerut certificat de mostenitor (sau macar un certificat de calitate de mostenitor).
si acesta se poate obtine numai la succesiune nu?dar la succesiune obtinem certificat de mostenitor chiar daca nu ne intelegem?

Alte discuții în legătură

Mi se cere insistent certificatul de deces al tatălui meu, în vederea dezbaterii succesiunii după bunicul. ce se poate întâmpla rău dacă îl dau? BaraganMarius BaraganMarius Buna ziua. Va rog frumos sa aveti rabdare cu problema mea. Ma numesc Claudiu, am 20 de ani, la varsta de 2 ani mi-a murit tatal, am certificatul lui de ... (vezi toată discuția)
Succesiune-mai multi mostenitori miris miris Buna ziua, Bunicii mei au avut 7 copii. - Mama (fiica bunicilor) a murit acum 14 ani, bunica a murit acum 5 ani fara a se deschide succesiune. Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Am o mare nedumerire de ordin juridic. Pe scurt, in urma decesului bunicilor a ramas o mostenire ce consta intr-o suprafata de teren extravilan ... (vezi toată discuția)