avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deschidere magazin produse germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deschidere magazin produse germania

am intentia sa deschid un magazin cu produse aduse din Germania.Ma pot inregistra in gestiune cu bonurile fiscale din Germania?Si cum trebuie sa procedez?Rog un raspuns de la cineva in domeniu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: contabil20 , utilizator 20:14, 22 Aprilie 2010
Va inregistrati in scopuri de tva deoarece veti face achizitii intracomunitare (pe baza de factura).
Achizitionati din Germania produsele fara tva (pe baza certificatului de tva emis de autoritatile romane). Dupa prima achizitie trebuie sa intocmiti declaratia 092 pentru a deveni platitor de tva lunar (092 are termen primele 5 zile ale lunii urmatoare).
Nu puteti merge in Germania ca persoana fizica, sa achizitionati produse si apoi sa le decontati pe firma pe baza bonului fiscal.
Sper ca am inteles corect intrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar nely_mira nely_mira buna seara, am achizitionat o masina din olanda pt transport mf,(sh) a costat 16500 euro, pe factura tva este 0, va rog cum fac inregistrarile in conta? soc ... (vezi toată discuția)