avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza de forta majora-urgent!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza de forta majora-urgent!

Buna ziua
Va adresez urmatoarea problema:
Doresc rezilierea unui contract de mandat invocand clauza de forta majora,pe motiv de sanatate.Ce trebuie sa atasez la cererea de reziliere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:35, 22 Aprilie 2010
Cu totul altceva. Poate va ajuta asta:
Mandatarul la rândul său, poate determina în mod unilateral să înceteze contractul de mandat, renunţând la împuternicirea ce i-a fost dată. Astfel, conform art. 1552, pct. 2 C. civ., „Mandatul se stinge prin renunţarea mandatarului la mandat”. În acelaşi timp, potrivit art. 1556, alin. 1 C. civ. „mandatarul poate renunţa la mandant notificând mandantului renunţarea sa”. Această notificare se poate face fără deosebire după cum mandatul este cu titlu gratuit sau cu titlu oneros.
[ link extern ] >
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2010
ContSters42179, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de forta majora-urgent! coca33 coca33 Buna ziua Va adresez urmatoarea problema: Doresc rezilierea unui contract de mandat invocand clauza de forta majora,pe motiv de sanatate.Ce trebuie sa atasez ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nony nony Suntem o institutie publica care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat conform unui contract de inchiriere incheiat pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Anulare/reziliere contract gp86 gp86 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea situatie. Parintii mei au fost acostati pe strada de un domn si au fost invitati la sediul ... (vezi toată discuția)