avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema masina tinuta in service
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema masina tinuta in service

buna ziua, problema mea consta in felul urmator: am avut o dauna la motor (paguba se ridica undeva in jurul sumei a 300 milioane).Bun, duc masina in service , cei de la casco isi dau acordul sa inceapa REPARATIA, masina e gata , ma suna cei de la service ca FIRMA ASIGURATOARE vrea sa faca o expertiza a masinii. REPET , ei si-au dat acordul de incepere a reparatiei ! As dori sa stiu si eu daca e legal ceea ce fac ei si as mai dori sa aflu care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Simion.Alex , utilizator 11:19, 30 Aprilie 2010
Buna ziua !
Cu ce va deranjeaza faptul ca vor sa mai expertizeze odata masina ? Exista situatii in care se descopera ulterior (dupa acceptul de incepere a reparatiilor) alte distrugeri , piese ce trebuie inlocuite si care nu au fost cuprinse intial , poate de aceea se solicita axpertiza . Interesati-va care este motivul si abia apoi puteti lua o decizie ...
Din ce am inteles ei vor sa mai analizeze odata blocul motor ( pretext ca sa intarzie cu banii) ,si din ce am mai intrebat si eu persoanele care s-au mai confruntat cu asa ceva e posibil sa dureze si 3 luni daca nu , mai mult. IDEEA este , au voie sa faca o expertiza dupa ce in prealabil au dat acceptul de incepere a reparatiilor? Nu vreau sa tin masina in service atata timp doar pentru ca ei evita sa plateasca !
Asiguratorul are dreptul conform conditiilor de asigurare cu care ati fost de acord cand v-ati asigurat sa faca oricate expertize doreste. Daca este avariat blocul motor ,cu siguranta mai sunt si alte avarii ascunse, pe care nu vor sa le treaca cu vederea. Referitor la timpul de stationare in service, cereti-le sa va prezinte normativul de timp prevazut pt genul respectiv de reparatie si service-ul va va spune si cat dureaza aducerea piselor si apoi reparatia propriuzisa. Nu este cazul sa va impacientati inainte de a sti cu certitudine ce vrea sa vada asiguratorul.
se pare ca m-am exprimat eu "prost", masina este deja facuta, iar in privinta expertizei aceasta este prima..ei si-au dat acordul de incepere a reparatiei fara a face vreo expertiza. Acum s-au trezit cand masina e deja gata
Expertiza tehnica sau mai bine zis investigatiile pe care asiguratorul are dreptul sa le faca timp de cel mult 3 luni de la avizarea daunei (art. 36 alin 4. din Ord 21/2009 al CSA) pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs dauna si/sau a intinderii prejudiciului, este un mod al asiguratorului fie de a amana plata fie de a nu plati decat daca veti obtine o sentinta judecatoreasca.
Daca ati avizat dauna dupa publicarea ord. 2/2010 al CSA (februarie 2010) si asiguratorul nu v-a notificat ca urmeaza sa efectueze investigatii suplimentare (expertiza) in termen de 10 zile de la avizarea daunei, cf. modificarilor aduse de ord 2/2010 la art. 36 alin 3. din Ord 21/2009 al CSA (3), nu mai are acest drept.
Daca intruniti aceste conditii faceti o sesizare la CSA.
Succes !

Alte discuții în legătură

Dosar daune cristea sandra cristea sandra Buna ziua!Pe data de 22.05.2010 am fost lovita de un sofer cu polita incheiata la Euroins,firma ce are probleme cu platile.As dori sa stiu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Dauna auto marius____ marius____ In data de 10 ian 2011 s-a produs accidental, in data de 11 ian 2011 s-a avizat, in data de 14 ian am dus masina la service, pe 20 ian iau masina din sercice, ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)