avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... VANZARE MARFURI SUB DENUMIRE PROTEJATA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

VANZARE MARFURI SUB DENUMIRE PROTEJATA

va rog daca aveti ceva timp sa deslusiti textul de mai jos si sa va spuneti parerea(nu am baut nimic inainte de a scrie textul, asa l-am primit, face parte dintr-un contract iar textul de mai jos chiar nu-l inteleg.)

"furnizorul va transfera prin prezentul contract Beneficiarului, cu titlu gratuit, o licenta exclusiva pt. utilizarea prezentarilor grafice si textelor folosite pe doc de tiparire a ambalaj. sau etichetei, Acesta este folosit pt tiparirea etichetelorproduselor def. prin contract, . Licenta nu este limitata temporal si teritorial si contine dr.de acordare a unei sublicenta catre terti inclusiv furnizori.Furnizorul declara ca este indreptatit sa acorde licenta beneficiarului si ca a achitat autorului toate drepturile de autor. beneficiarul acorda o sublicenta de utilizare furnizorului pt doc de tiparire neces. ambalajului sau modului de prezentare a marfii exclusiv pt beneficiar fara posibilitatea ca ulterior tertii sa ridice pretentii in acest sens."

va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 12:12, 18 Martie 2007
A!...Aaaa...! #-o#-o#-o scuze, dar mai mult de atat n-am reusit sa descifrez.
Hai sa sparg eu gheatza.... sper sa nu ma ard#-o
Cred, propriu si personal, ca furnizorul (F) ii inchiriaza gratuit (comodat) beneficiarului (B) acea licenta de "stantzare" cu o anumita/anumite marca/marci pe ambalaje sau pe etichete (?).

Daca ne-ai spune si celelalte clauze sau macar ce obiect are contractul..... asa le-am putea interpret aunele prin altele:">
dragi colegi, contractul are ca obiect : conlucrarea partilor la stabilirea denumirii marfurilor produse de furnizor si distribuite de furnizor sub marca protejata a beneficiarului .
Deci..... dupa ce partile conlucreaza si scot o denumire viabila, beneficiarul se apuca de stantzat, da' nu de capu' lui, ci dupa o marca inregistrata pe care i-o da furnizorul....

Am priceput?!#-o :D

va rog daca aveti ceva timp sa deslusiti textul de mai jos si sa va spuneti parerea(nu am baut nimic inainte de a scrie textul, asa l-am primit, face parte dintr-un contract iar textul de mai jos chiar nu-l inteleg.)

"furnizorul va transfera prin prezentul contract Beneficiarului, cu titlu gratuit, o licenta exclusiva pt. utilizarea prezentarilor grafice si textelor folosite pe doc de tiparire a ambalaj. sau etichetei, Acesta este folosit pt tiparirea etichetelorproduselor def. prin contract, . Licenta nu este limitata temporal si teritorial si contine dr.de acordare a unei sublicenta catre terti inclusiv furnizori.Furnizorul declara ca este indreptatit sa acorde licenta beneficiarului si ca a achitat autorului toate drepturile de autor. beneficiarul acorda o sublicenta de utilizare furnizorului pt doc de tiparire neces. ambalajului sau modului de prezentare a marfii exclusiv pt beneficiar fara posibilitatea ca ulterior tertii sa ridice pretentii in acest sens."

va multumesc pentru timpul acordat.

Este vorba de o marca protejata.Furnozorul care ofera "licenta exclusiva"trebuie sa faca dovada ca are dreprul sa foloseasca aceasta marca, adica ar trebui sa aiba si el fie un contract de licenta care sa-i permita sa incheie contracte cu terte persoane sau un contract de cesiune, prin care titularul marcii i-a cesionat drepturile in schimbul unei sume de bani.
Simpla afirmatie ca detine dreptul de a folosi si transmite marca, indiferent in ce forma, nu va acopera in fata legii.
Conform legii marca este definita ca un semn susceptibil de reprezentare grafica servind la deosebirea produselor, sau a serviciilor, unei persoane fizice sau juridice, de cele apartinind altei persoane. Inregistrarea unei marci confera titularului un drept exclusiv asupra marcii pentru produsele si/sau serviciile pentru care s-a efectuat inregistrarea, cu sine interdictia , pentru terti, de a depune sau de a utiliza, fara autorizatie, indiferent sub ce forma, marca sau unul din elementele sale caracteristice, pentru aceleasi produse sau servicii.
Va recomand sa verificati in ce situatie va aflati pt.a nu avea probleme mai tarziu.

Alte discuții în legătură

Licenta marca monik monik buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model bun de contract licenta marca? am cautat pe internet, dar nu stiu daca ma pot increde in modelele gasite, ... (vezi toată discuția)
Clauza confidentialitate in cadrul unui contract de prestari servicii MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Ma intereseaza cum ar trebui formulata/ce ar trebui sa contina o clauza de confidentialitate in cazul unui contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Importator unic robertsega32 robertsega32 Suntem importatori unici pentru un anumit produs (marca de produse) pentru romania. NE putem folosi de art. 35 din Legea 84/1998 pentru a interzice unor ... (vezi toată discuția)