avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... informatii confidentiale pe un site
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

informatii confidentiale pe un site

Buna ziua, pe un site romanesc au fost publicate informatii confidentiale despre mine, fara acordul meu, de catre un "prieten" desigur, ma refer la numar de telefon, adresa, contacte, alaturi de alte fraze nepotrivite. Site-ul e cu acces liber, fara user si parola, deci oricine le poate vedea. Am incercat sa contactez administratorul site-ului fara succes.
Puteti sa ma ajutati cu un sfat, unde ar trebui sa fac o plangere, in legatura cu asta ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: guradeaur , utilizator 11:05, 26 Aprilie 2010
de regula e indicat sa apelati la un avocat pentru a contacta adminsitratului sitului in cauza, e mult mai eficient.

in functie de caracterul informatiilor sau modul de creare a profilului ar putea fi vorba si de o infractiune insa mesajul e insuficient pentu o analiza temeinica.
Multumesc pentru raspuns.

Am incercat sa contactez administratorul site-ului, desigur, sa rezolvam direct, dar fara succes. Pentru orice site se poate afla cine e administratorul, mai bine zis cine a cerut inregistrarea numelui, cine face hostarea etc, cu nume complet, adresa, telefon etc. Si totusi nu reusesc sa dau de el.
Ce alte informatii ar fi nevoie ?
Mi s-a sugerat o plangere la politie, asupra persoanei respective ... nu stiu ce sa zic, chiar pot ei sa faca ceva ?
Incercati la ANSPDCP www.dataprotection.ro. Ei reprezinta autoritatea in domeniu si sunt sigur ca va pot ajuta.

Daca doriti, poate ar fi util sa mentionati si cum s-a rezoltat speta.
Va multumesc mult, despre autoritatea asta nu stiam, sper sa ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date personale "luate" de pe un site si publicate pe un forum alex09alex alex09alex Cativa pushtani care nu au avut ce face in timpul liber au spart un site al unei organizatii si au luat ceva date personale a anumitor persoane de acolo ... (vezi toată discuția)
Spam prin sms. nu este ilegal să hartuiești pe cineva cu mesaje, nedându-i posibilitatea să se dezaboneze? pradan pradan Buna ziua, Tot primesc spam prin sms de la 4 numere de Vodafone facand reclame la lenjerii-shop.ro Am inteles ca vodafone a mai fost amendat pentru sms ... (vezi toată discuția)
Ajutor! date personale puse pe un site de catre operatorii unui magazin online andra2211 andra2211 buna ziua, am cumparat de pe un site doua parfumuri, au ajuns la mine dar am deschis coletul inainte sa ii dau curierului rambursul, am vazut ca in colet era ... (vezi toată discuția)