avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pronuntarea Instantei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pronuntarea Instantei

Am o problema.Dosarul sa solutinoat adica la ultima infatisare a ramas ca instanta sa se pronunte observ ca au trecut 3 zile si nimic am dat zeci de telefoane m-am intersat.Cat dureaza ma intreb pana instanta sa se pronunte ??
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 09:24, 23 Aprilie 2010
Fiind vorba de o suspendare fara supraqveghere poate sa se si sabileasca acolo.Vorbiti si cu avocatul.Nu cred ca are sens sa declarati cale de atac.
Se poate declara recurs si prin avocat.
Neexistand condamnare sub supraveghere,poate sa se stabileasca in afara granitelor tarii.
Discutati cu avocatul si stabiliti calea de urmat in privinta exercitarii caii de atac
Daca nu a avut avocat ales, ci avocat din oficiu am inteles ca ar exista ceva probleme...
Se pare ca instantele considera ca inculpatul trebuie sa declare personal calea de atac.Adica avocatul din oficiu nu ar putea...
Nu am verificat dar se pare ca asa este...

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca nu a avut avocat ales, ci avocat din oficiu am inteles ca ar exista ceva probleme...
Se pare ca instantele considera ca inculpatul trebuie sa declare personal calea de atac.Adica avocatul din oficiu nu ar putea...

Art.385 ind.2 cu ref. la art.362alin.2 din C.pr.pen. da dreptul aparatorului sa declare recurs. Procedura nu face referire la avocatul ales sau din oficiu. Si unde legea nu distinge, nici judecatorul nu trebuie sa distinga.
Dar, in justitia romana este posibil orice.
Nimic nu ma mai mira. #-o
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
ContSters53919, utilizator

Art.306 din C.pr.pen. prevede ca, "Deliberarea si pronuntarea hotararii se fac de indata si dupa incheierea dezbaterilor. Pentru MOTIVE TEMEINICE, deliberarea si pronuntarea pot fi amanate CEL MULT 15 zile. Dar, din pacate... jery a scris:

Buna ziua
Instanta poate amana oricat doreste , din pacate .
Multa bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apararea in fata instantei penale de recurs? stelian_1981 stelian_1981 Doresc sa va intreb daca la primul termen de judecata a recursului la curtea de apel ,instanta este obligata sa admita cererea de amanare pentru angajarea unui ... (vezi toată discuția)
Sunt in termen sa sustin recursul declarat?? nicoleta_85 nicoleta_85 Am un dosar penal. este vorba de o intrerupere executare pedeapsa. Instanta de fond a respins cererea. Am declarat recurs a doua zi de la ... (vezi toată discuția)
Recurs impotriva sentintei penale adrianavioleta adrianavioleta Am fost parte vatamata intr-un proces penal.Dosarul a fost trimis in instanta pentru comiterea in coautorat a infractiunii de lovire si alte ... (vezi toată discuția)